Rahed Lee Creative Commons License 2015.11.07 0 0 3391

Háát, elég szopós technika a zártszelvény ívelésére ez a lépcsősfúró.

Kipróbáltam ma délelőtt. Ide egy sokkal combosabb gép kellene, mint ami nekem van. A vége felé vagy megfogta az oszlopost, vagy már füstölt. Egy csatlakozást megcsináltam, de olyan időigényes, hogy valami más technikát kell keresnem, lévén 16 csatlakozási pontom lenne. Azt hiszem felhívom a marósomat és kifaggatom, hogy mennyiért marná ki nekem a szelvény íveket. Ha nem túl súlyos, akkor inkább megcsináltatnám marógépen. 

Próbáltam fúrni, flexelni, lyuköszörűvel igazgatni. Mindegyik működik, de anyira nem, hogy nekilássak ennyi csomópontnak. 

Az biztos, hogy fasza lesz ez a hegesztőkordé, de már látom, hogy ez a projekt is kezd a szokásos irányba fordulni, vagyis az elképzelt gazdaságos kivitel felejtős. Ezt még el is viselném, csak most már tényleg el kellene oda jutnom, hogy egy gépet ne cseréljek le fél év után. A méretre készített hegesztőkocsival együtt. Erre most jó esélyem van, mert ilyen profi masinám mint a Wig 201-es Ergus, még sohasem volt. Kicsit siratom néha az AC/DC-t, de amit ez a digó nyújt DC vonalon, az sok mindenért kárpótol.

Hanem egy flex awikábelre előbb-utóbb be kell, hogy ruházzak. Vettem ezt a spéci svéd GCE munkakábelt, ami nagyon jó, de olyan sprőd, mintha betonvas végén lenne a 26-os pisztoly. nagy áramokhoz biztosan kell, de az átlag dolgaimhoz elég lenne egy vékonyabb, hajlékonyabb. 

Előzmény: laci19791202 (3360)