Törölt nick Creative Commons License 2015.11.03 0 0 181

"Ez az allitasod ugy hulyeseg, ahogy van. Ha azt mondom, hogy a borton lakok kozott tobb a fekete, mint a feher, akkor szerinted ez nem azt jelenti, hogy a feketek kozott tobb a bunozo, mint a feherek kozott. Egyebkent, hasonlo statisztikat mondtak a sved bevandorlokrol: a nemi eroszak tobbseget ok kovetik el."

Ha már alsós matematikával gondjaid vannak, akkor én azzal nem tudok mit kezdeni.

 

 

"Az amerikai katolikus egyhaz problemaja is homoszexulis problema volt, nem igazan pedofilia."

Nem csodálkoznék. A papi hivatás rendkívül vonzó lehet a bigott vallásos közegben felnőtt, folyamatosan bűntudattól gyötrődő homoszexuálisok számára, menekülés a cölibátusba és a "szent" hivatásba. A probléma ott van, hogy ez egy rossz motiváció és közben hatalmi és egyben bizalmi pozícióba kerülnek fiatalokkal szemben - pont oda ahova nem lenne szabad.

Félreértés ne essék: nem mentem fel őket egyáltalán, borzalmas amiket művelnek és a legszigorúbban le kell sújtani rájuk és le kellene sújtani az egész egyházszervezetben minden bűntársra is (hisz a korábbi pápa például bizonyítottan részt vett a pedofil ügyek eltussolásában, azaz köztörvényes bűnözőnek kellene lennie és csak a vallási státusza menti meg a jogos büntetőeljárástól és - vélhetően - börtöntől). De az is tény, hogy ebben az egészben komoly szerepe van egy ártalmas dogmának.

 

 

"Nem emberekrol beszelek, hanem tettekrol...homoszexualitas, biszexualitas, porno-nezes, alkoholizmus, kabitoszerezes, stb. stb. Ezekbol a tarsadalomnak semmi haszna nincs, sot kara van. Persze, nem azt jelenti, hogy barmelyik ember, aki ezt csinalja, ne lehetne hasznos. Pl. Erdos Pal, a vilaghiru matematikus, kabitoszerezett (amphetamine/ritalin)."

Amit csinálsz, az ezen emberek dehumanizációja. Miután már "nem is emberektől beszélünk" már szabad prédák a gyűlöletnek és a jogok megfosztásának.

(Arról nem is beszélve, hogy megint érzelmi alapokon döntesz a beléd nevelt, kritika nélkül elfogadott értékrendek alapján és abszolút tudatlan vagy a kutatások tekintetében, amik ezen dolgok következményeit vizsgálják.)

 

 

"Az en hitem szerint azok az emberek, akik ezeknek a kotelekeben vannak, maguk is szenvednek. Nem akkor segitunk rajtuk, ha legalizaljuk a tetteiket. Hanem ha szeretettel fordulunk felejuk, es segitunk megszabadulni a buneiktol (persze, ha ok is akarnak)."

"Az én hitem szerint", látod ez a probléma megint. A tények, a valóság nem számít számodra, csak amit te hiszel. Tele van a világ boldog párkapcsolatban élő homoszexuálisokkal, pedig ugyancsak sokat kell kiállniuk - jóval többet, mint nekünk heteroknak. Nem szenvednek, nem gyötrődnek, boldogok - ha hagyjuk őket. És boldogtalanok ha nem hagyjuk és boldogtalanok lesznek, ha egész kicsi koruk óta arra nevelték őket, hogy rossz amit éreznek, hogy a szerelmük bűn, ártalmas, hogy a pokolra jutnak, hogy legszebb, legboldogítóbb érzéseik örök szenvedést érdemel. Ez NEM szeretet! Most itt prédikálsz a szeretetről, de kimutattad a fogad fehérjét már nem egyszer és egyszerűen nem tudok hinni már neked, hiába álszenteskedsz már - tele vagy gyűlölettel, megvetéssel.

 

 

"Szulokent tudom, hogy a szeretet nem az, hogy azt engedjuk a gyerekeinknek tenni, amit ok szeretnenek. (Ne jarjanak iskolaba, hanem egesz nap jatszanak, tv-zenek, szamitogepezzenek, stb.). Akkr vagyunk jo szulok, ha a legjobbakat hozzuk ki beloluk. Ha tehetseges, ne hagyjuk elveszteni a tehetseget, hanem osztonozzuk, stb.

 

De nekunk felnotteknek is akkor teljes, boldog az eletunk, ha sokszor nem azt tesszuk, amihez kedvunk van, hanem azt, amibol hosszu tavon jo dolog lesz. Pl. kemeny tanulas es kemeny munka altal tud az ember sikeres lenni. Hiaba lenne kenyelmesebb pillanatnyi erdekbol lustalkodni, stb."

Ez mind igaz, de egyben semmit mondó is. Hisz ezek mind más és más esetek és mindig mindenben külön mérlegelnünk kell döntéseink következményeit. Néha az a jó, ha azt teszem amit szeretnék. Néha ártalmas magamtól megtagadni azt, amihez kedvem van. És ezeket a döntéseket mindenkinek magának kell meghoznia, a saját legjobb belátása szerint. Nem kényszeríthetjük akaratunkat mindenben másokra. Ha szerinted nem jó a homoszexuális házasság akkor te nem házasodsz össze egy másik nővel és el van intézve. De másoknak joguk van ezt a kérdést eldönteni a saját életükben. Ezt nem szabad megtagadni.

Előzmény: isabellee (178)