55judit Creative Commons License 2015.11.01 0 0 315

Mostanában gyakran készítek gyümi centrifugával almás céklalét és hasonlókat. Van hogy süteménybe rakom a rostos maradványt, vagy egy kis mézzel elcsemegézem.

 

Ma egy mennyei aszalványt készítettem a pépből. Tettem hozzá néhány szem nagyon apróra vágott datolyát, fél maroknyi apróra vágott diót, egy kevés csíráztatott hajdinát, és hát egy kanál mézet, mert mostanában nagyon odáig vagyok az édességért, de enélkül is finom. :) Kicsit sűrű lett, ezért fél pohár vízbe beáztattam 1 ek darált lenmagot, azt is hozzáöntöttem. A masszát tapadásmentes lapon elsimítottam, fele holnap délutánra jó ropogós kréker lesz. A másik felét az imént félkészen megvacsoráztam.

 

Előzmény: 55judit (314)