pillich Creative Commons License 2015.10.27 0 0 3535

 

Köszönöm a választ.

 

"Biztos, hogy csak 140m3/óra a légszállítása? Amúgy szerintem a nagyobb kapacitású gép nem fogja gyorsabban megszárítani a ruhákat. De ez csak az én véleményem. Abból indulok ki, hogy amikor a fürdőszobában szárítom a ruhákat, és a 18l/nap kapacitású gépem folyamatos üzemmódban dolgozik, a falon lévő higrométer normál értéket mutat. Elvileg a megnövekedett páratartalom "jelezné" azt, hogy nagyobb teljesítményű gépre van szükség...szerintem"

 

Az előző gép légszállításaként gyárilag volt megadva a 140 kbm légszállítás. Mi azt tapasztaltuk, hogy az említett gép folyamatos használata mellett teregetéskor az eredeti 50 % körüli páratartalom 70-80 % körül stagnált. Úgy, hogy közben segítségképpen egy 2000 W-os hősugárzóval még felfűtöttük a szobát 30 C fok körüli hőmérsékletre. A ruhákat pedig rendesen kicentrifugáltuk teregetés előtt. Ezért gondoltunk arra, hogy nagyobb teljesítményű (légszállítás/vízkivonás) gépet veszünk.

 

Nekünk nagyon hasznos ősztől tavaszig, hogy a páramentesítők működésük közben melegítik a helyiséget, ennyivel kevesebbet kellett felfűteni máshogy. Remélem, ez a fűtő hatás minden, általam felvetett típusnál rendesen megvan. Mintha valaki írta volna, hogy vannak olyan típusok, ahol nincs meg. A készüléket úgy állítjuk be, hogy a kifújt levegő a ruhákra menjen. 

 

Van egy inverteres, modernebb klíma is a szobában, most, hogy tönkrement a páramentesítő, egyelőre ezt használjuk (csak szárító üzemmódban, kicsi ventillátorsebességgel, hogy ne vigye le a hőmérsékletet annyira) + a hősugárzót. A kérdésünk az, hogy hűvösebb időben is lehet-e így használni a klímát. Elvileg a klíma gyárilag -10-től 43 fokig képes hűteni, de nem tudjuk teljesen, hogy a szárításra is így van-e, és nem akarnánk leamortizálni a drágább klímát a ruhaszárítás miatt hosszabb távon. Egyébként körbefüstölnek minket a szomszédok, ezért a szellőztetés (vagy az erkélyen teregetés) kizárva. 

 

Digitális páratartalom-mérőket használunk.

 

 

 

 

 

 

 

    

 

Előzmény: Petya79 (3528)