Pedrokandúr Creative Commons License 2015.10.24 0 1 388

Sziasztok!

Volt egy teljesen egészséges ivartalanított házi kandúrom, aki csak 4 éves volt. Egy nap teljesen étvágytalan volt és csak hányt, elvittük az első dokihoz akit találtunk Győrben. (sajnos rosszul döntöttünk) A rendelőben volt 3 doki is, aranyosak voltak, kedvesek, kicsit meg is nyugodtam, mert láttam milyen sokan hordják oda állataikat és jól bánnak velük..

Első nap mikor odavittük megnyomkodták a pocakját és azt gondolták hogy sima bélelzáródás, adtak hashajtót hátha kijön valami és akkor jobban lesz, hát nem... Kb naponta cipeltük vissza a cicát, hogy nem eszik és nem wc-zik. Egy hétig nem evett semmit és akkor úgy döntöttek megműtik, felvágták a hasát, elvileg kivettek MINDENT ami a belében lehetett. Pár órával a műtét után hazahoztuk és vártuk hogy ébredjen fel az altatásból, nekem nem tetszett hogy éjfél fele kezdte nyitogatni a szemét, és reggel mikor lábra próbált állni még mindig nagyon szédült és elesett.. A doki azt mondta ez teljesen rendben van, mert le van gyengülve (1 hete semmit nem evett!!), vártuk hogy egyen, de semmi.. Műtét után kontrollra kellett vinni, de semmit nem evett a macska még mindig.. Amikor 2 hét után se tudták a dokik hogy miért nem eszik a macska, elküldték a vérét megvizsgálni. Magas volt a kreatinin szintje.. Szegény macskát ezután éjjel-nappal infúziózták több héten keresztül, mert azt hitték hogy vesebeteg.. Szegény macsek semmit nem evett.. Egyik nap mikor mentünk megnézni milyen rossz állapotban van még mindig, a doki odaadta a macskát hogy vigyük el, mert haldoklik és el kell altatni..

Nővéremmel sokkot kaptunk.. Egyszerűen nem hittük el, hogy egy egészséges 4 éves macska hogyan lehet olyan vesebeteg, mint ami öreg macskáknál alakul ki. Egyből elvittük egy másik orvoshoz, ő megnézte a papírokat, megvizsgálta a vérét, mondta hogy nem kell elaltatni csak így a macskát, van még remény, lehet segíteni, tovább infúziózni stb... Otthagytuk a cickát, éjjel nappal figyelték, minden nap meglátogattuk, egyik nap már pár falatot evett is.. A doki érzett a macska hasában valamit, de ultrahanggal nem lehetett pontosan kivenni mi az. Meg kellett újra műteni minél előbb. Éjszaka meg is műtötték, a doki hívott hogy rendben ment a műtét, és talált egy GUMI KUTYAFEJET a macska hasában!?

Egyrészt örültünk hogy megvan az ok amiért rosszul volt, másrészt nem értjük, hogy az első doki aki megműtötte hogyan nem vette észre a 2-3 centis kutyafejet... Ez még mindig rejtély..

A cica sajnos a műtét után feladta, mivel több hete nem evett, le volt gyengülve és a második műtét után az altatásból már nem ébredt fel. :(

 

Nem értem miért nem vették ki, miért nem látták az első műtétnél azt a gumijátékot a hasában. Ilyen figyelmetlen a doki??

 

Én ezután csak annyit tudok, hogy a Neo-vet állatorvosi rendelőbe Győrbe soha többet nem viszek állatot..