Törölt nick Creative Commons License 2015.10.23 -2 5 6583

"Most akkor szerinted, annak a rejtélyes neolitkori civilizációnak ilyen volt a technikája???"

 

Csak csúsztatás, hazugság, hogy én neolit kori társadalomnak tulajdonítanám a baalbeli nagy kövek projektjét. Tavaly is csak azt állítottam, hogy talán sémi kultúra hozhatta ezeket létre (bár nem tartottam kizártnak a fenti lehetőséget sem). (A monolitok feldolgozásának kora nem határozható meg.) Különös tekintettel arra a tényre, hogy a római építkezés előtt egyrészt a görögök már felépítették Zeusznak szentelt templomukat, másrészt a hellén kultúrák előtt is már létezett sémi templom ott, amire ráépítkeztek a hellén kultúrák. Ez bizonyítja, hogy a pódium 1-nek nevezett alapokat semmiképpen se a rómaiak építették. A rómaiak csak javították az alapokat. A hellén kultúrák előtt jóval Baalbek vallási központ volt. 

Az egyiptomi óriásszobrook, obeliszkek stb. létrehozását hagyjuk az ókor egyiptomi civilizációnak. A rómaiak kb. 250 tonnáig valóban szállítgattak hatalmas kövekből faragott egyiptomi alkotásokat, de a 300 tonnát is meghaladó kőtömbök sziklától való elválasztása, a bányagödörből való kiemelése, a nyersdarab monolit csiszolása, megmunkálása, továbbá a kőtömböknek a bányaterületről a felállítási helyre való elszállítása (legalább 500 méterre), illesztése nem tipikus római technológia, soha nem is dokumentáltak ehhez fogható római építkezési projekteket. 

A sémi kultúra baalbeli építkezését sem állítottam/állítom biztosra. Csak valószínűbbnek tartom, mint a római monolitikus építkezést, aminek semmi alapja nincs. 

Előzmény: emem (6581)