emem Creative Commons License 2015.10.22 -1 1 6557

meglehetősen érdekesen tálalod a történteket. persze a szó elszáll, az írás viszont megmarad, hála a szervereknek, ezért a hozzászólások visszakereshetőek. érdekességképpen megjegyzem, hogy az a bizonyos vitapartner nem én voltam - hiába, a tények kemény dolgok.

 

néhány kiemelés:

 

"Milyen korábbi romokra épült a Juppiter templom? Csak az udvari rész épült "romokra", maga a hét méterre magasabban lévő Juppietr templom alatt semmilyen rom nincs, és a monolitikus kövek sem tartoznak semmilyen korábbi romokhoz. Ez teljesen világos, hogy a római korból van. A német régészek kutatóárkai a támfal mindkét oldalán leástak az alapzatokig, és alá is (a Trilithonnál is). Keresztül-kasul ásták a templom alapzatát, és mindenhonnan, még az óriáskövek alól is a rómaiak szemetje, cseréptöredékei, fémpénzei kerültek elő! Tkp. milyen bizonyíték kellene neked? "

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=129826508&t=9000303

 

 

"Nem csak pénzérméket ástak ki a az alapzatoknál, hanem a rómaiak cseréptöredékeit, hulladékait."

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=129837877&t=9000303

 

 

"Most akkor el sem olvasod, amiket itt írtunk, mert abból teljesen világos, vagy abból, amit Kalayan írt, hogy a Trilithon alatt be van építve a falba egy olyan oszlop darab, amilyenből a Jupiter templom oszlopai is állnak. Hisz a szorosan vett kőteraszt a Juppiter templom alatt még a szeleukida időkben építették kisebb kövekből (ezt nevezik a régészek Pódium 1-nek), majd ezt építették körbe a rómaiak, támfalként óriási tömbökkel (ezt meg Pódium 2-nek nevezik).

A görögök korábban nem építtek ilyen alapzatokat a templomaiknak, de itt keleten már volt erre példa, mint a jordániai Greasában a Zeusz-templomál.   

A rómaiak viszont sűrűn építettek a templomaik alá pódiumot, mint pld. ma is álló római Fortuna Virilis vagy a nimesi Maison Carrée."

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=129892237&t=9000303

"Viszont a Juppiter templomnál olyan gigantikusra méretezték ezt a teraszt, hogy egyszerűen abbahagyták az óriási kövek lerakását. A déli oldal kezdő tömbjét otthagyták a kőbányában (a déli oldal a jobb oldali képen látható). Az alsó kősorok felső élének letörését elkezdték a déli oldal elején (tehát a nyugati végén), de abbahagyták. A feszítőfuratokat még  megcsinálták ezeken a köveken végig, de már nem törték le, mint ahogy ezeken a képeken jól látszik:"

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=129909126&t=9000303

 

 

Előzmény: Törölt nick (6554)