SzótlanJoe Creative Commons License 2015.10.22 0 1 23

Iránymutatás..

 

- Fegyveres topikok egyes témáihoz...

- Az egyes beírások önálló érthetőségéhez...

 

   A fegyveres topikok bizonyos tekintetben eltérnek az Index fórumok túlnyomó részétől.

Ez az eltérés egyrészt a "veszélyes üzem" mivoltának, valamint a szigorúan vett hatósági és törvényi előírásoknak köszönhetőek.

 

  Aki a fegyveres fórumokra téved, annak célszerű előbb olvasgatni, tájékozódni, mielőtt belecsap akármilyen témába.

 

  A fegyveres fórumokon az általános hozzászólások nem térnek el a többi csoport hozzászólásaitól, tehát ha valaki közbeszól egy témába, könnyen (és jogosan) megkaphatja, hogy : "Olvass vissza, mert nem erről beszéltem, vagy nem ezt állítottam lentebb .."

A különbség a hozzászólásokban a fegyveres törvényeket, szabályokat érintő témákban van!

 

  A fegyveres szabályokat és törvényeket érintő beírásokat úgy célszerű megfogalmazni, hogy azok magukban (!) ne legyenek félreérthetőek, félremagyarázhatóak, hatóság elé cipelhetőek mint "Ezt én itt olvastam, tessék.." példaként.

 

  Azért "célszerű" mert ha ilyen -pl. a fórumozók jelzése alapján- a moderatúra döntése elé kerül, akkor az érzékelőnk (a moderátoroké) úgy van hangolva, hogy még a kis félreérthetőség sem tolerálható!

Irányvonal az, ne maradjon bent olyan hozzászólást, amiből -félreérthetősége révén- utána hatósági problémája lesz/lehet valakinek, vagy a fórumnak.

 

Idézet a moderációs alapelvekből:

1. Különösen tiltott

  1. Minden olyan hozzászólás, amely sérti a közzétételének időpontjában Magyarországon hatályos törvényeket illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.

 

 

Ez az iránymutatás kiegészülhet újabb magyarázatokkal...