emem Creative Commons License 2015.10.21 -1 1 6545

"Tehát azt kéne hitelt érdemlően bizonyítani, hogy ezek nem vízmosta árkok."

 

én is láttam őket, biztosíthatlak, hogy nem víz mosta ki őket. ráadásul fordított a helyzet, neked (Schochnak) kellene bizonyítania, hogy azok vízmosta árkok. vannak más elméletek is, amelyek jobban illeszkednek a történet egészébe, az ugyanis önmagában kevés, hogy szerinted (Schoch) szerint az árkokat víz mosta ki, ha ez a magyarázat szembemegy a többi ténnyel.

 

"A Wikiből idéztem, s gondoltam tudod, hogy ott 1000 tonnás kövekből rakták az eredeti templom alapjait...

Amit elvileg a városépítőknek/alapítóknak kellett volna bányászni, szállítani, helyére rakni, hiszen a forrás szerint ők építették a templomot is....Aminek alapjaira a rómaiak is építkeztek."

 

már többször is kértelek, hogy vedd komolyan a beszélgetést. annak, amit most művelsz, semmi köze nincs a kulturált vitához, és a józan ésszel is ellenkezik. ha már nem vagy képben a megalitikus építményekkel kapcsolatban, és a wikiből idézel, akkor legalább azt tedd meg, hogy végigolvasod a szócikket: a rómaiak által emelt templomok alatt fekvő korábbi építmények nem 1000 tonnás kövekből állnak, azokat a köveket a rómaiak bányászták, szállították, tették a helyükre, és nem a föníciaiak. ezt az elméletedet egyébként az általad betett idézet sem támasztja alá, csak neked valahogy sikerült összekapcsolnod két, össze nem függő dolgot.

 

<A római épületeket korábbi romokra építették, először egy hatalmas megemelt teraszt hoztak létre, melyre a tulajdonképpeni épületeket emelték. A lejtős terep miatt szükséges volt támfalakat is építeni a plató északi, déli és nyugati oldalán. Ezek a falak nagy kőtömbökből épültek, az alsó szint minden egyes darabjának tömege körülbelül 400 tonna. A nyugati támfalnak, mely az összes közül a legmagasabb, egy második kősora is van, ezek közé építették be a híres „trilithont”; három hatalmas kőtömbből álló sort, melyek mindegyikének tömege eléri az 1000 tonnát.>

 

egyébként bizonyos szempontból nekem az is jó, amit művelsz, tevékenységed kiválóan illusztrálja az áltudományos gondolkodás működését.

 

Előzmény: kitadimanta (6543)