Dhomasson Creative Commons License 2015.10.20 0 0 457

Letöltöttem a tervezetet. Indoklás: "Ezzel a szabályozással az elektronikus cigarettát használók egészsége mellett, az elektromos cigaretta használat során a levegőbe jutott káros anyagoktól a passzív belégzőket is megóvjuk"

Ó, hogy szakadna rájuk...

De emellett is fantasztikus dolgok vannak az indoklásban: Az e-cigi használat veszélyezteti a dohányzás visszaszorításáért folytatott harcot! (segíti, ti baromarcúak)

Majd ezután felsorolja hányan halnak meg évente dohányzás miatt, hány évvel él kevesebbet egy dohányos, meg hasonlók. Majd a jövedéki adóról pofázik és hogy mennyivel többe kerül a dohányosok miatti eü-i kiadás, mint a bevétel. (ehhez mi köze az e-ciginek?!)
De jön a legjobb: "a dohányzásról leszokás jobb egészségi állapotot, magasabb életszínvonalat, és jobb produktivitást jelent, amelynek pozitív hatása van az ország versenyképességére". Beszarok. Akkor miért büntetik, aki alternatív módszerrel leszokik?

Majd slusszpoénként kifejtik, hogy a dohányzás erdőirtásokkal jár, és a dohánytermesztés elveszi az értékes élelmiszerektől a termőterületet. (szerintem épp a napokban egészen mások veszik el a földeket, de ezt hagyjuk. és továbbra is mi köze ennek az e-cigihez??)

Az egyéb hatásoknál még vannak olyan gyöngyszemek, mint "a fenti intézkedések ösztönöznek a leszokásra (!!!), ill. megelőzik a rászokást."

 

Egyszerűen elképesztő ez a hozzá nem értés. Nem értem, hogy józan ésszel miért nem lehet felfogni, hogy e-cigi hiányában sokkal több klasszikus dohányzó lenne. Ezt számtalan kutatás bizonyítja. A valaha volt legeredményesebb leszoktató eszköz. De jó, ne tekintsük annak. De akkor sem lehet az analóggal egy kalap alá venni. Főleg ilyen erdőirtásokról, meg termőföldterületekről pofázni. Gondolom a korábbi dohányzásellenes törvényből ment a copypaste. Véleményezni két nap van. Törvényalkotás Magyarországon 2015-ben...

Előzmény: Dhomasson (456)