Sziasztok!
Nos.. én még régebben szenvedtem meg, kb. 17 éves koromtól 20 éves koromig egy kővel, ami 9mm-es volt. 3x zúzták, de egyik se sikerült, és mind borzalmasan fájt, míg végül felkerestem egy magándokit aki egy URS vesekő eltávolító módszerrel kiszedte a követ. Azt mondta fájdalommentes lesz, egyáltalán nem fáj a műtét.."minimális kis kellemetlenség lehetséges". Persze ez nem így lett, a műtét után kb. 1 hétig úgy jártam pisilni, hogy azt hittem leszédülök a wc-ről a fájdalomtól, viszont kint volt a kő! Aztán megvizsgálták és kiderült, hogy kalcium-oxalát vesekő. Eltelt jó pár év.. vesegörcs mentesen, tavaly voltam hasi ultrahangon ahol kiderült, hogy mindkét vesémben vannak kövek. A balban 1 db, a jobb vesében pedig 2 db. A tompa vesetáji fájdalomból, ami néha-néha jelentkezett, azért gondoltam, hogy vannak köveim. De szerencsére immáron 6 éve vesegörcs mentesen élek! És ami fontos! A sajtot kerülöm, mert észrevettem, hogy ha sajtot fogyasztok, elkezd fájni a vesém.
És most szeretnék egy jó tippet adni nektek! :) 2 napja, fura, felfázáshoz hasonlatos érzésem volt, ennek okán, vettem be reggel, reggeli előtt fél órával 2 szem rowatinexet, aztán ebéd előtt is fél órával, 2 szem rowatinexet, majd vacsora előtt 1 szemet. És ebben a két napban 17 és 19 óra között(mert ilyenkor a legaktívabb a vese), ittam egy bögre csalánteát. Tudjátok mi történt? Ma reggel egy, a régi kalcium-oxalát vesekövemhez hasonló, 2mm-es követ pisiltem ki. Fájdalommentesen! Ez a legmegdöbbentőbb az egészben!