riversea Creative Commons License 2015.10.17 0 4 119051

Ők ott élnek, nekik valóban fontos a Szigetköz?

 

Köszönjük, de őket nem kérjük! Az ökoboszi, az alternatív nobel díjas, a filozófus, a pert vesztett nki. jogász, a sötétzöld államtitkár, azaz a sok-sok leszerepelt, saját inkompetens baromságát körömszakadtáig védő, mentegető álszakértő véleményére 25 év után már végképp nem tartunk igényt.  Valaki igazán szólhatna már nekik, hogy elég volt, mert a Szigetköznek nincs még egyszer 25 éve. Az eredeti állapotot visszaállítani már nem lehet, már csak azért sem, mert a fenti csapat hathatósan hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország amit csak lehetett eltaktikázzon, elrontson a vízlépcsővitában és ahelyett, hogy hatékonyan próbálta volna a Szigetköz kárait enyhíteni, még önmaga is fokozta a tájegység haláltusáját. A vízkormányzás kulcsának átengedése pedig nem mondom ki mivel ér fel.  Ezek után jobb híján vízpótlás kell, azt pedig – bármennyire is nem tetszik - most már csak a szlovákok jóindulatával, és az Öreg-Duna medrébe telepített fenékküszöbökkel lehet megvalósítani, mint azt már számtalanszor leírták, modellezték komoly vízügyi szakmai tanulmányokban. Ők az igazi szakértők: Jakus György és mérnöktársai. Nekik százszor inkább hinni lehet, mint bárki másnak. Itt semmilyen ipari lobbyérdekről nincsen szó, hanem csakis arról, hogyan lehet vizet juttatni a szigetközi ágrendszerbe és azt hogyan lehet ott megtartani. Azt is pontosan tudni lehet, hogy ahhoz milyen mértékű beavatkozás kell, és remélem az minél előbb meg is valósul majd. Ez a nemzeti érdek és ezt kérte, írta alá 82 ezer szigetközi ember egy népi kezdeményezés keretében.

 

Elnézést az indulatokért, de a BNV ügye és különösen a szigetközi vízpótlással kapcsolatos „ne csináljunk semmit” „szakértői” javaslatok nálam mindig kiverik a biztosítékot.   

 

Ajánlom mindenkinek az „Eltaszított fele királyság” című könyvet, ami a szerződésfelmondástól a népi kezdeményezésig tényszerűen adja a történéseket. Tanulságos!

Előzmény: gepesz (119048)