Sziasztok!
Remélem még él a fórum, és lesz aki válaszol.
Mai nap elkezdtem teázni. Szeretem a teát, főleg a karakteres ízű fekete teákat, de most amiatt "kezdtem el", mert ahogy lehűlt az idő, egyszerűen alig tudom meginni a csapvizet, és muszáj volt valamit kitalálnom, mert inni kell valamit. Vettem egy 2,6 literes pumpás termoszt, tegnap csináltam is egy jó nagy adag zöld teát (mert az állítólag egészségesebb, mint a fekete), és ma ezt iszom. Csakhogy nem lett az igazi, mert szerintem rosszul készítettem el.
Azt olvastam, hogy egy kisebb adag tealevélre rá kell önteni kb. 80 °C-os vizet, és hagyni kb. 3 percig, majd leszűrni. Aztán olvastam olyat is, hogy ezt meg lehet ismételni néhányszor a "használt" tealevelekkel, mert még 2-3 adag tea lejön róluk mielőtt elkezdene gyengülni, csak ez esetben már növelni kell az áztatási időt 8-10 percre.
Hát én azt találtam ki, hogy összevonom a lépéseket, és megcsinálok egy termoszra való zöld teát úgy, hogy kb. fél órán át áztatom a leveleket, és hátha úgy is jó lesz, de egy kicsit keserű lett. (mondjuk ott is felejtettem ázni az egészet kb. 1 óra hosszára)
Hogyan készítsek el viszonylag gyorsan (minden reggel) 2,6 liter zöld teát a legegyszerűbben?