Citcit Creative Commons License 2015.10.05 0 0 3454

Ezeken sajnos már túl vagyunk. A rendszeres huzatolást átlag napi ötször csináltam, a résszellőzőt is használtam fagypont felett, az előbbi ért valamit, az utóbbinál nem tapasztaltam semmit, csak azt, hogy jött be a hideg, de ugyanúgy párás minden. A hétvégén nézegettem a környékbeli panelokat, hogy hogyan oldották meg a földszinti szigetelések (panelprogramos) végeit. Nagyobb részt túlnyúltak a padlószinten, de csak kb. odáig, mint régen a beton "lap" tartott, egy helyen láttam, hogy az alatta lévő rész is kapott egy vékonyabb szigetelést még egy pár centiig.

 

Itt (tehát az esetek többségében) nem áll fent hasonló probléma, mint ami nálam feltételezhető? Illetve ha belső szigetelést - pl. Ytong - csináltatok, akkor nem kell aggódnom ugyanígy a hőhidak miatt? Egyébként belsőt maximum a déli fal irányába tudok, mert a másik két szobában túl közel futnak a konvektorhoz kapcsolódó gázvezetékek, vszínű nem lenne biztonságos bármit csináltatnom oda.

 

A napokban igyekszem megkérdezni egy-két építészmérnök ismerőst, hátha okosabb leszek, de tavaszig úgysem tudok semmit tenni. 

Előzmény: 0l0 (3452)