Eredetileg szó volt a félóránkénti Déli-Tatabánya személyekről Bp. Déli-Oroszlány vonal óránkénti közvetlen kiszolgálásáról.
Én is próbáltam tervezetet csinálni pár perc korrekcióval össze is jött a virtuális rajzasztalomon.
Gyakorlatilag a Déliben pihen a tárolón ehhez az eszközök javarésze. Illetve ez igaz a Bp Keleti-Győr gyorsra is.
Szerintem a tatabányai jelentkezésű mozdonyvezetők, vjv-k létszámából kigazdálkodható lenne a szükséges létszám.
A Budapest-Győr gyorsvonatok amik csak munkanapokon közlekednek és Ferencváros, Kelenföld, Biatorbágy, Bicske, Tatabánya, Tóvároskert, Tata, Komárom megállásokkal ezzel kapcsolatban is vannak fenntartásaim.
Ezek napközben állni fognak a Keletiben, előtte utána tolatni kell gondolom hagyományos szerelvények lesznek.
Még a mostani klasszikus gyorsot se képzik le, hiszen Komárom-Győr között nem állnak meg.
9304 az 5 perccel előbb érkezik papíron a IC 916 előtt.
Bármi gond, van a gyorsot kénytelenek lesznek félre tenni, az nem tud beérni időben Győrbe az tuti.
Mivel át kell szállni Pápa felé ez se fogják sokan választani.
Csak a 9306 ról lehet majd átszállni a 9206 ra Győrben, úgy hogy mindvégig gyors pótjeggyel utazik az utas.
IC pótjegyek kérdése:
Előfordult, hogy elfogyott a pótjegy és az RJ-n is volt a lépcsőn padlón ülő utas.
IC-k esetében a Sopron-Bp meg a Sm-Bp viszonylatú vonatoknál ha azok 3-4 kocsival szaladgálnak ott is elfogyhat a hely hamar....
Drágább, az utasok egy része nem fogja tolerálni ezt szerintem.
Összességében Győr-Komárom szakaszon egy téli időszakot nézve amikor nem megy a Győr Siófok fürdős, 40 vonat helyett 50 lesz beleértve azt is ami áthalad.
Ez a gyorsvonatok helyetti személyvonatok miatt alakul így 2 óránként lesz egy új vonat ezen felül 2 Bp Ferencváros-Győr nemzetközi a Keletiig jár majd, ott csak 2 új vonatpár lesz az IC-k esetében.
Oroszlány esetében , de még Tata Komárom esetében is felmerülhet, hogy eddig gyors pótjeggyel viszonylag nem túl drágán lehetett utazni, most csak csúcsidőben lehet majd az IC ilyen távra szerintem túl drága Budapesttől, arra a bérlet nem jó.
Még azt sem értem meg, hogy a mostani jelenlegi Bp. Déli-Tatabánya személyvonatokat miért nem hosszabbítják meg Oroszlányig?
A Bp Déli-Tatabánya, meg a Tatabánya-Oroszlány vonat egyesítésére gondolok, reggel, meg délután.