SolDurka Creative Commons License 2015.10.04 0 0 1649

Hogy legyen némi remény az SM betegeknek...

 

AZ IMMUNRENDSZER ÚJRAINDÍTÁSÁVAL GYÓGYÍTANÁK EZT A KÓRT

 

A csupán egyelőre kísérletes stádiumban lévő módszer során kikapcsolják és újraindítják az immunrendszert. Bíztató eredményeket mutat Dr. Richard Nash és a Kolorádói Vérdaganat Intézet munkatársainak forradalmi megközelítése: a betegek 78 százalékánál nem jelentkezett semmilyen mellékhatás, míg mintegy 90 százalék kedvezően reagált, progresszió, vagy visszaesés nélkül. Mindazonáltal, az eredményeket még randomizált klinikai vizsgálatok segítségével is meg kell erősíteni.

A SZKLERÓZIS MULTIPLEX egy autoimmun betegség, melynek során eddig ismeretlen okból a szervezet saját immunrendszere támadja meg az idegrostokat borító hüvelyt, így okozva az idegrendszeri tünetek széles palettáját (koordinációs és egyensúlyi zavarok, a kognitív funkciók meglassulása, vegetatív problémák). A betegség leggyakoribb formájában a tünetmentes és a visszaeséses szakaszok váltják egymást.

Jelen módszer során a vérképző rendszert besugárzás segítségével elpusztítják, majd korábban izolált őssejtek segítségével indítják újra. Az eljárás nagymértékben hasonlít arra, amit hematológiai daganatos betegségekben szoktak alkalmazni. A JAMA december 29-i számában bemutatott tanulmányban 24 beteg vett részt, az után követés jelenleg három évnél tart. Ez alatt a betegek 90 százalékánál nem jelentkezett progresszió, és 86 százalékánál nem volt kiújulás sem. (Forrás: Nőinetcafe)