Citcit Creative Commons License 2015.10.02 0 0 3451

Egy éjszaka folyamán olyan durván 1 litert biztosan. A két szoba fűthető normálisan, a folyosón, a konyhában, a fürdőszobában jóval hűvösebb van, de itt nem volt penész (konyha ablakán egy kicsi a lakásátrendezés előtt, de azóta semmi), sőt a kisszobában sem, habár ott magas volt a páratartalom. Elég irreálisan tartanám, hogy az éjszaka közepén felkeljek szellőztetni...

 

A szigetelt szomszéd nagyszobai ablaka mellett (a sarok és ablak közötti részen) van egy szellőztető ventilátor, esetleg ide beépítve egy hasonló eszközt, segítene? (A szomszéddal próbáltam beszélni, de annyit mondott, hogy a volt lakó csináltatta, s szellőztetésre van, majd amilyen udvariasan kérdeztem, olyan bunkón rám vágta az ajtót.)

 

Ugyanis a déli oldalnál penészedik elsősorban, sarkok + a fél méteres magasság ->ezt utóbbit a hőhidak jelének tartom. 

 

A szoba középső része körül a 20 fok, természetesen hátrébb már 18-19, de a 20 fokos résszel egy vonalban a déli falnál volt 9 fok. Egy íróasztal van ott, ami bármit lefog, de azt is igyekeztem a faltól távol helyezni (járni lehet mögötte)

 

Extra páratermelésnek a mosást gondolom, keveset főztünk, s közben végig szellőztettünk, konyhaajtót becsuktuk. A nagyszobában ketten voltunk, a kisszobában néha senki nem volt, néha 2 fő (egy nap voltak, egy nap nem), de létszámtól függetlenül küszködtünk.

Előzmény: 0l0 (3449)