Citcit Creative Commons License 2015.10.01 0 0 3440

Sziasztok!

 

Azért itt írom, mert ez esetben követhető a sztori.

 

A lényeg: tavaly év elején beszereztem egy párátlanítót napi 20l-es teljesítményűt, ezt fürdéskor, ruhaszárításkor használva + napi 5-6-szor szellőztetve sikerült olyan szinten tartani a lakást, amely még mindig magas páratartalmú, de már elviselhető. A matrac azért vizesedett, meg a műanyag ablak alján is minden reggel ott volt április elejéig az összegyűlt nedvesség.

 

A következő lakógyűlésen kibalhéztam egy újabb szigetelési gyűlést, ami nem rég volt. Természetesen bukott a dolog, mert a többségnek nem volt igénye, s a közös képviselő is kellemesen ellenem hangolt. A lakás zárószinti, sarki, kb. 2-szer 6 méterszer 3 méteres (déli és nyugati tájolás) felületen határos a semmivel. A ház másik oldalán szintén van egy lakás hasonló paraméterekkel, amelynek ez lenne a szándéka.

 

Eléggé meglepő lesz, de már volt, aki megcsinálta a külső hőszigetelést, igaz a földszinten, s kívülről. Van-e értelme nekem külső hőszigeteltetnem alpintechnikával, ha a lakóközösség engedi? Első sorban az egyik semmibe hajló részt szigeteltetném, ahol nincs ablak, s ahol kijött a penész. Ha lenne rá több pénzem, akár azt az oldalt is, ahol ablak van. A belmagasság 2,60, tehát az egyik oldalon 18 nm körüli szigeteléssel számoltam, a másikon is ennyi mínusz ablakok.

 

Mennyit javulhat a helyzetem? Alpintechnikás szigetelést az egyik pesti cég 2900 forint/nm árTÓL vállal (innen 200 km táv kb, de a városban is van hasonlót vállaló cég - árat viszont nem tudok), erre jön rá a szigetelőanyag kiegészítőkkel, s a festés.

 

Köszönöm válaszaitokat: citcit

Előzmény: Petya79 (3239)