tomlindudek Creative Commons License 2015.09.25 0 0 98319

Sziasztok!

 

Paldóvasutazáshoz keresek jó megoldást. H0 Analóg üzem. Jelenleg Roco Geoline van, de vannak kérdéseim az alábbi akadályok miatt:

 

- Geoline vágányanyagba nehéz megoldani az árambevezetést, így az egyes pályaszakaszok szakaszolását. Gyerekekkel játszunk, így nem megoldás a gyári árambevezető fel és lecsavarozgatása, vagy a forrasztgatás. 

- Geoline-nál nincs keresztezés, nem tudunk 8-as alakú vágányzatot építeni, pedig klassz lenne. Az angolváltón nem lehet áthaladni mindkét irányból egyenesen, sőt, rossz irányból zárlatba viszi a rendszert.

 

Kérdések:

 

- Trix C-nél szintén nincs keresztezés, de vajon ott átjárható mindkét irányból az angolváltó (mint pl. Fleischmann Profinál)? Van valakinek tapasztalata? Úgy láttam, itt a szakaszolás könnyen megoldható akár gyerekeknek is. Az árambevezetés is egyszerűbbnek tűnik.

 

- Van valakinek tapasztalata Bachmann EZ Track rendszerrel?

 

- A Peco minden szempontból megfelelő lenne. Ott van mechanikus kapcsolóval ellátott kapcsolósín is, ami így vezetékezést sem igényelne. Sőt, a kitérők is kapcsolják az egyes szakaszokat. Ideális lenne játékra, csak hát nem ágyazatos és szerintem ez a papucsos, I profilos rendszer nem könnyen összerakható, de legalább könnyen szétcsúszik. :-( Játszott már valaki ilyennel padlón?

 

A Fleischmann Profi nagyon könnyen szétcsúszik, már próbáltam. 

 

Anno a kalapsínhez mindenféle szakaszoló, bekötő elem volt és könnyű volt összerakni is, de hát ugye az a múlté.

 

Tudnátok javasolni ideális megoldást? 

 

- Gyerekeknek is

- könnyen szakaszolható

- könnyen vezetékezhető

- könnyen összerakható

- nehezen szétcsúszó

 

Nem vagyok árérzékeny, mert nem óriáspályáról van szó. 

 

 

Segítsetek légyszi!

 

Üdv.