sultati Creative Commons License 2015.09.24 0 0 6839

@ agy73p, ...slr...
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek! :)

Vékonyabb heggyel csak a J.Herbin Emerald-ot próbáltam egyenlőre, az nagyon szépen működött. Szerintem a Diamine is hasonlóképpen fog működni, mert nagyon hasonlóan viselkednek.
Itt a J.Herbin-es review, amiben egy Pelikan M600 Medium is van.

http://www.fountainpennetwork.com/forum/topic/294237-jherbin-emerald-of-chivor-photo-heavy-overview/

@...slr...

Először én is nagyon az EF hegyek irányába mozdultam, de egy idő után összefutottam pár vastagabb hegyű tollal is. Mindennapi használathoz még most is a vékony hegyek a favoritok, de legalább annyira megkedveltem az 1.1, 1.5 stub hegyeket is. Hozzá kell szokni, de én már jegyzeteltem az 1.1-essel és élveztem :D
Most ott tartok, hogy, ami vastagabb, mint egy F-es hegy, azt csak csiszoltatva szeretem igazán. Egy pár stub hegyet már csiszoltam magamnak is.

Ezek a csillámos tinták addig, amíg a J.Herbin pár éve ki nem jött a 1670 szériával, tényleg csak mártogatós tollakhoz volt elérhető. Az első, Rouge Hematite-ből a mostani a negyedik, vagy ötödik széria és mindegyik más-más mértékben tartalmazta ezeket a csillámokat. Az a helyzet viszont, hogy ez még mindig képes eltömíteni a tollat. Nem a részecskék, hanem maga a tinta összetétele miatt. A többi hárommal nincs ilyen probléma szerencsére.
Tavaly jött ki a Stormy Grey, amiben először voltak ezek a részecskék igazán benne. Miután látták, hogy jól viselkedik és a tapasztalatok is nagyon jók, na és persze, hogy viszik mint a cukrot, update-elték a már megjelent kék és piros tintát is. Aztán persze jött idén az Emerald, ami önmagában is egy nagyon szép alap tinta lenne, de az arannyal még inkább sikerült feltűnést keltenie. Ez talán még nagyobb 'hype' cunamit indított el, mint a szürke. Ennek már én is részese voltam :)
Nagyon valószínű, hogy ezt a sikert látva érzett vágyat a Diamine arra, hogy ők is előrukkoljanak ezekkel a "Shimmering" tintákkal.
Ezek egyébként 50ml kiszerelésben fognak jönni, szóval teljesen más, mint az eddigiek. A design legutóbbi 150-edik évfordulós tintákhoz hasonló, de az üveg teljesen más.
http://www.gouletpens.com/diamine-shimmertastic-blue-lightning-50ml-bottle/p/D9004
Ami tetszik, hogy a kupak is olyan színű, amilyen csillám van a tintában. Szóval vagy arany, vagy ezüst.