cumeszk Creative Commons License 2015.09.23 0 0 22915

Olvastam már erről. Főleg óvodában és általános iskolában szabályozzák ezt házirendben, ami érthető, ha baj van, telefon a szülőnek, hogy menjen a gyerekért. De egy középiskolában, ahova a szakképzésbe most 23 éves korig vannak, és majd 26 éves korig lehet járni ez nem életszerű. Nem tudom, máshol hogy van, de nálunk nagyon sok a kollégista,ellenben a védőnő csak néhány órát hetente, az orvos kéthetente.

A kollégista szülőjének hiába telefonálok, főleg ha nem is Magyarországon él.

Ha a gyereknek olyan sérülése vagy panasza van, aminek a tüneti kezelésével segíteni tudok, míg orvoshoz nem jut,  segíteni fogok. Ha meg olyan, amelyiken nem, mentőt hívok. Pl. nyilván egy epilepsziást vagy törés gyanús sérülést nem tudok ellátni, és felelőtlenség is volna. De ha bejön a lány, hogy nincs-e No-spa vagy Algoflex-M, mert adott esetben azt vesz be, miért ne adhatnék neki? Amúgy sem én adom be neki, hanem ő veszi be (ha már...) Egy fogfájásnál, mikor a gyerek mondja, hogy még van két órája, amin ott kell lennie,  csak utána tud fogdoktorhoz menni, miért hagyjam szenvedni?

A paracetamolból minimum egy levéllel kéne bevenni egyszerre, hogy mérgezést okozzon, azt hiszem 6 szem van összesen. :)

 

És mi van, ha az ovis, ált. iskolás gyereknek rendszeresen kell valamilyen gyógyszert szednie?

 

 

Előzmény: Pomber Béla (22913)