kanyo83 Creative Commons License 2015.09.23 0 0 3377

Sürgős tanácsot várnék mert eléggé el vagyok keseredve. Annyi szakember meg okos járt már nálunk és a probléma mégsem oldódott meg.

Adott egy 74'es ház, amiben a radiátorok csövezése az aljzatbetonban ment. A ház közepén az egyik közfal alatt az egyik cső elkezdett szivárogni. Ezt elvágták, új csövezés megy, minden látható helyen. Viszont az a közfal kb fél méter amgasan valószinű felszivta a vizet és elkezdett salétromosodni. A közfal mindkét oldalát letisztitottuk tégláig, szellőzött 3-4 hónapig majd lélegző vakolattal és festékkel megcsinálta a kőműves. 

A fal egyik része a hálószobánk ahova msot várjuk a picit. Most a páratartalom 52%. és 21 C. 

Hozzátartozik hogy ha már egy falat igy megbontottunk akkor ujraglettelték az összes falat, sőt felszedtük a régi padlószőnyeget, beton volt alatta, a kőműves szerint kifogástalan. Raktunk le párazáró fóliát, hungit, lamináltat.

Erre a hétvégén tapasztaltuk hogy ott abban a sarokban ami javitva lett, a szegélylécek sarki találkozásánál kezd penészedni.

Azt hittem majd megőrülök!!

Mégis mi a hiba? most mit tudunk tenni? Most költöttünk egy vagyont pont azért hogy ne legyen penész, se salétrom ( ja én fújkátam salétromirtóval is a kopasz téglákat!)

A házat leszigeteltük, nyilászárók újak...