nadtom72 Creative Commons License 2015.09.16 0 1 5

Szia,

 

Teljesen egyetértek veled, nem egyszerű a választás. Én kb. 2-3 hétig olvasgattam napi rendszerességgel a külföldi fórumokat, hogy mit lenne érdemes venni. Kemény kajakot nem akartam a tárolási és szállítási problémái miatt, de nem szerettem volna olyan kajakot sem ami inkább a "gumicsónak" kategóriába tartozik és tipikusan csak a partközeli csónakázásra alkalmas, de túrázásra nem. 

A cél tehát egy rövidebb vagy akár 3-4 napos túrázásra is alkalmas elfogadható menettulajdonságokkal rendelkező egyszemélyes kajak vásárlása volt. 

A Seylor K1, a Nortik Scubi 1, Grabner Explorer, Gumotex valamint az AE kajakjait nézegettem. 

A Seylor K1-ről rosszakat írtak a külföldi fórumokon. A Nortik Scubi 1 nagyon jó kajak csak jókat olvastam róla, csak a 110 kg-os terhelhetőséget keveseltem, ez volt sokáig a befutó (árban ez kedvezőbb is, illetve Mo.-n is lehet kapni). A Grabnerről is jókat írtak de ez 2x árkategória. A Gumotex Framura-ról is jókat írtak, de nagyon magas a vízből kilógó része ami a szélre és hullámokra szerintem érzékenyebbé teszi, illetve egy új típus amiről sok tapasztalat még nincs. Az AE kajakokról csak jókat olvastam, több éve kapható a piacon, így van többéves tapasztalat, alumerevítés van elöl-hátul, az aljában végig (BackBone), illetve végső de nem utolsó sorban design-ban is ez tetszett a legjobban. Egy AirTraveller és egy AirFrame kajakot rendeltem Németországból mivel itthon nem kapható tudomásom szerint. 

2 túrán voltunk eddig 2 hete a Sajón eveztünk egy 16km-es hosszon, illetve a legutóbbi hétvégén a Tiszatavon csináltunk egy 20km-es túrát (Poroszlóról indulva Kis-Tiszán ki a nagy Tiszára, majd vissza a VI. öblítőcsatornán, majd a Tiszatavon keresztül vissza Poroszlóra). 

Eddig abszolúte csak pozitív a véleményem az AE kajakokról, kényelmes, könnyen evezhető, jó az iránytartása, hullámokra nem érzékeny, nagyon stabil. 

Előzmény: Tevemadár (3)