Tevemadár Creative Commons License 2015.09.16 0 0 3

Hello!

 

Én is sokáig kerestem egy ilyen fórumot egy évvel ezelőtt.

Akkor vettünk egy Sevylor Tahiti 2 személyes kajakot a sportsdirect -ről. (épp akciós volt).

És utána is jó lett volna még(tapasztalat okán), sok kínlódástól megkíméltek volna.

 

Mi a Tisza -tavon szoktuk használni. A leges-legfontosabb dolog vele kapcsolatban: Skeg (iránytartó) nélkül nem megy. :-( Azaz: megy az, csak a legkisebb szélre-hullámra össze-vissza fordul. Így aztán barkácsoltunk hozzá egy iránytartó lapátot hátra. Így már elfogadható az irányban tartás. Nagyjából egyenesen halad. :-) Egyszerre 2-2,5 órát bírunk vele egyhuzamban evezni, ezalatt röpke 5-6 km -et tudunk megtenni max.

Kipróbáltuk (bérelt) tengeri túrakajakot is, merev falút, igazit. Nos az idő az marad a 2-kb.3 óra (nem tudok többet ülni, mert már nagyon kényelmetlen), annyi apró különbséggel, hogy ezalatt kb. 11-13 km -et tudunk megtenni.

 

Szerintem a belépőszintű felfújható kajakok nem jók túrára. Partközelben evezgetni kellemes, többre sajna nem nagyon. Ha meg komolyabb felfújható kajakot néz az ember, annak az árából (100-200e között) meg bőven kijön egy igazi túra kajak.

Tudom: a merev falút tudni kell szállítani és tárolni, de a felfújhatónál meg a felállítás/összeszerelés a macera, meg aztán a maguk 15-2x kg -jával azokat is elég szállítani :-) (autó javallott!)

 

Mindezektől függetlenül tetszik nagyon. De ha vásárlás előtt lett volna mód kipróbálni 1-2 órára, akkor biztos nem vesszük meg. :-) Így, hogy meg van, azért használgatjuk. :-)

 

Túra is érdekel, mert még soha nem voltunk olyanon. :-)

Előzmény: nadtom72 (2)