feherzs Creative Commons License 2015.09.16 0 0 20112

Sziasztok!

Rég jártam itt, láttam, hogy már a posztokat hiányolják páran. Megkezdtem a 4. hónapomat az autóval (407 SW, 2.0 HDI RHR 136LE, 2004)

2015. Augusztus:

- Feltehetően valaki el akarta lopni valaki a fényszóró mosó fedelét, persze eltörte és eldobta a kocsi közelében. (Patkány... :-( ) 5.500.-

- ABS hibám jött elő, letiltott ESP is, szervizbe vittem, első ABS érzékelőt cseréltek, 2 hét után újra előjött. 19.000.-

2015 Szeptember:

- ABS hibával gondoltam garanciában visszalátogatok szervizbe, közölték, most a jobb hátsó érzékelő hibás, útban a tank, sok a munkadíj. 38.000.-

- Feltűnt 2 hónapja többször lesz laposabb a bal első kerék, tegnap ismét nyomásellenőrzést végeztem és kezembe maradt a szelep vége. Szerencsémre pont a veszprémi Marso mellett voltam. Újra köszönöm annak a szerelőnek, aki munkaidőn túl is segített megoldani a hibát. Kiderül, hogy van nyomásérzékelő a felniben. 4.000.- (1.500.- kért, de a túlóra és életmentés az extra borravalót megérte)

8 dolog ami megoldásra vár:

- Téli gumi garnitúra vásárlás (a jelenlegi 16-os alut megtartanám télinek, 2016-ban vennék 17-est nyárival), ha valakinek van 16-os téli gumi eladó, jelezheti.

- Az elmúlt hónap alatt 2-3 alkalommal előfordult, hogy ajtónyitáskor az ablaktörlők töröltek egyet. Persze összeakadtak az elején, rémisztő a hangja, hátha valaki tud rá megoldást.

- Nagyon ritkán tapasztalok olyat, hogy az index kar visszarántásakor mintha vész-villogna a műszerfal alapján a autó, hátha valaki tud rá megoldást.

- Középső kijelző rossz, ennek cseréjéről már egyeztettünk, sajnos most nincs rá, amíg ABS-t javíttatok. :-(

- Keréknyomás ellenőrző volt a felnin, de 2 felnin már látszólag cseréltek szelepet. Most a szelepcserénél kiszedték az érzékelőt, mert csak úgy jött ki, amúgy sem jelezz semmit a kocsi, lehet kikapcsolták, amikor a másik szelepeket cserélték?

- Tegnapi szelephiba közben láttam, hogy pár vezeték el van vágva a féknél, lehet, kopásérzékelő jelzője. Ezekkel érdemes foglalkozni?

- Egyik nap esőben ültem a kocsiban várva csillapodjon és a jobb első ablaknál az osztásnál, gyöngyözni kezdett pár csepp befele. Nem sok, de azért fel kellett itatnom, ha valaki tud rá megoldást jelezze.

- Dadogás. Lehet EGR tisztítás kell, lehet más, reggel indítás után és rövid távon érződik, hogy egyenletes gázadásnál, olyan mintha játszanék a gázzal. Nem hiszem a gázpedál szenzora lenne.

Az autót szeretem, 6 ezer kilométert mentem vele, tehát nincs agyonhasználva, előző tulaj garázsban tartotta én sajnos félek vele beállni a garázsba, mert túl szűk hozzá az ajtó. :-( De ltászik, hogy a sok fatörmelék a parkolóban minden kis apró helyet megtalál magának. Nem beszélve a sok idiótáról, akik a másik autójának csapkodják az ajtót... Lassan én is egy netes troll képen jelenek újra, amikor kiírom, hogy ha én sem a tiédnek, te se vágd neki a kocsinak az ajtót.

Hát ennyi, bárki tud segíteni a megoldásra váró dolgokban, azt megköszönöm.

zsomLEE