TheBlacktom Creative Commons License 2015.09.15 0 0 865

Sziaszok

 

Én mindig úgy voltam vele, hogy a számítógép-internet korában a legtöbbet otthon magától tanulhat az ember. Ha valaki például felsőfokú nyelvvizsgára készül akkor nyilván jöl jön egy magántanár, vagy iskola, de egyébként rengeteget lehet gyakorolni otthon.

A kulcs az hogy szórakozásképp, pihenésképp csináljuk. Olvashatunk cikkeket, feliratkozhatunk angol hírlevelekre, játszhatunk játékokat angolul (elsősorban kalandjátékok ahol sok szöveg és párbeszéd van, esetleg Sims ahol rengeteg tárgynak megvan a neve, leírása). Zenehallgatás is jó, de azzal vigyázni kell mert hasznos kifejezéseket, pláne nyelvtant nem fog megtanítani. A feliratos filmek és sorozatok a legjobbak talán. Aztán lehet angolul fórumozni, redditezni, csetelni, stb.

Meg kell találni mi az ami érdekel és észre sem fogjuk venni hogy mennyi tanultunk. Lényeg hogy fordító és képkereső mindig be legyen izzítva.

 

Néhány konkrét példa: nekem nagyon bejöttek az angol nyelvű Youtube csatornák, sokszor felirat is van hozzájuk amitől könnyebb megérteni, különböző ismeretterjesztő csatornák minden témában, bárki megtalálhatja a kedvencét:
TestTube News - hírek - https://goo.gl/7VvPxS

Vsauce - érdekességek - https://goo.gl/T3867Z

Veritasium - tudomány érthetően - https://goo.gl/alwolv

TED - előadások - https://goo.gl/GCtvNy

Coldfusion - technológia - https://goo.gl/4DKrWZ

Vsauce2 - technológia - https://goo.gl/alwolv

és még sok...


És most találtam az Amazon Audible szolgáltatását, hangoskönyvet lehet hallgatni számítógépen, telefonon, bárhol, és ingyenesen kipróbálható, két könyvet ingyenesen le lehet tölteni. Úgyhogy csak ki kell választani a több tízezer könyvből melyik érdekel és be lehet kapcsolni a háttérben hogy hallgassuk. Link: http://goo.gl/3AQaWf

Nagyon jó az Androidos progija, csak ajánlani tudom, nagyon okosan írták meg, abszolút felhasználóbarát

 

Vagy feliratkozunk valamilyen angol oktató portálra, azok is nagyon profik már. Egyszerűen csak rá kell guglizni, hogy "learn english" és ki is dob kismillió találatot.