Hétfő este hazaérkeztünk (testben, lélekben még mindig kint vagyunk), 5550 km megtétele, kb 50000 kép és video készítése, egy csomó pide, kebab, köfte és töménytelen "csáj" elfogyasztása után.
Az utak 95%-ban jók (délen sok volt a felújítás, útépítés, emiatt elég rosszak, veszélyesek ezeken a szakaszokon az utak).
Megpróbálkoztunk Ankarától Isztambulig az autópályával (majdnem otthagytuk a fogunk a vacak HGS matrica miatt), de kb. 200 km után inkább lejöttünk a párhuzamosan futó útra (nagyon kevés a pihenőhely, ritkán vannak benzinkutak és nem jobb a minősége sem).
A déli tengerpart felé haladva megnéztük Tróját, Ephesost, és majdnem Pamukkalet is (a fényképekhez képest elég nagy csalódás volt).
Kilenc napig nyaraltunk Finikében (a szállás a közeli Otel Hasyurt-ban volt). Csillagtúrák Lymirába (2 km), majd Demre-Kekova (kb. 50-60 km távolság), és végül megnéztük (volna) a Kiméra lángjait Ciraliban (ha fel tudtunk volna mászni a csúszós köveken a csúcsig, de 20 perc ugrálás után feladtuk).
Ezt követően 2 éjszakát töltöttünk Göremében (éjszaka érkeztünk a kihalt faluba és mivel le volt zárva az Uchisart-Göremével összekötő út egy jót quadoztunk az autóval a tök sötétben). Másnap bejártuk a környéket, meg kerestünk egy gumist, aki megjavítja a defektes kereket (a nagy homok hátságban összeszedtünk egy szöget). (No valamit megnyomtam és csupa italic lett minden :-)))Hazafelé tartva megnéztük Sultnahmetben a karavánszerájt, majd a lenyugvó nap fényében a Tuz tavat (nagyon hajtottam szegény "kecskénket", hogy még lássunk belőle valamit).Ankara után az autópálya első pihenőjében éjszakáztunk, majd elhagyva az autópályát (lásd fentebb) a D100-ason másnap délben beértünk Isztambulba. Csúcsforgalom, Boszporusz-híd, Galata-híd és már meg is érkeztünk (kb 2 óra alatt) a lefoglalt szállásra. Itt is eltöltöttünk 2 napot (megnéztük, amit eddig kihagytunk - Ciszterna és Fűszer bazár). Jókat sétáltunk, ettünk, majd elindultunk Magyarország felé. Edirnében elköltöttük a maradék líránkat (2 nagyon finom kebabra, 1 sárga(zöld)dinnyére és némi szőlőre cseréltük be a pénzt). A határokon mindenhol gyorsan át tudtunk kelni (a dög bolgárok megint bevezették a spiccelős fertőtlenítőt, 5 € volt a taksa), így "röpke" 30 óra alatt haza is értünk. (80-nál gyorsabban nem nagyon mertem jönni, mert a két első kerék sz@rrá kopott és rázott az autó, mint egy légkalapács).