bak-ancs Creative Commons License 2015.09.08 0 0 12606

Tudom, nem mindnki ért egyet, azzal a gondolattal, hogy az Eltájolón is a kevesebb több (jobb) lett volna - de akkor is elmondom a véleményem.

Szóval szerintem nem volt rossz verseny az Eltájoló, de lehetett volna sokkal jobb, ha mondjuk 4 ponttal (amiből legalább 3 feladat) kevesebb van a pályán. Ismét azt mondom, amit a Hollósnál is mondtam - így a végét már nem élveztem. És nem azért, mert olyan volt az időjárás, amilyen vagy mert keveset edzettem, ahogy azt Vargánya feltételezi, igaz nem voltam a Hungária Kupán és más tájfutóversenyen sem, de az másik sport. És nem is azt akarom mondani, hogy B pályás versenyeket kell rendezni...

Kíváncsi vagyok az eredményértesítőre, hány csapat tudta fél órás késésen belül teljesíteni a pályát. Az igaz, hogy nem szerencsés, ha egy versenyen csak a távolságmérés dönt, de nekem az a véleményem, hogy nagyon átestünk a ló másik oldalára. Nekem ez túlélős, futóversenyes irány legalábbis túraversenyként nem jön be.

Mondom mindezt az mellett, hogy hgyébként a nagyon ötletes, újszerű feladatok bejöttek. Azért volt közte egy olyan is, amit mi ugyan jól oldottunk meg, de a pontkirakást nem nevezném épp sportszerűnek (kivágott jellegfa pont), egyszer talán el lehetett sütni.

A pontok környékén sok időt eltöltünk, mégis előfordult több esetben is, hogy rosszul döntöttünk. Részben azért, mert nem volt teljesen pontos a térkép, részben talán még az erre fordított idő is kevés volt a jó döntéshez. A végén így is volt 55 perc késésünk, pedig néha azért futottunk és az átmeneteken sehol sem kevertünk el nagyon...

 

Az eredményekre azért kíváncsi lennék, nem tudná esetleg valaki feltenni ide?