Bár már elég régen, de volt itt néhány kérdés a DKB-ról: nekem immár pár éve van számlám náluk (is), és csak ajánlani tudom.
A megnyitás viszonylg fájdalommentesen ment: online kitéltve igánylést, ki kellett nyomtatni és bemenni egy németországi postára, ahol elvégezték az azonositátst. Ha jól emlékszem, azt is elfogadták volna, ha egy helyi (pl. magyarországi) bankban azonosittatom magamat. Ilyenkor a kinyomtatott igénylést, és az azonositás eredményét (pl. utlevél másolat..) az azonositó (esetemben posta) kőldi tovább (de gondolom, ez egyértelmű).
Utána kb 1-2 héttel jöttek a bankkártyák (1 x számlakártya, 1 x hitelkártya). Mindez ingyenesen, azóta is. Én egy harmadik európai országban élek (nem Magyarország, és nem Németország), és a két kártya azért is nagyon jó, mert a számlakártyát odaadtam édesanyámnak, ő arról vesz fel pénzt otthon, amikor szüksége van rá. (Igy megspóroljuk az utalási költségeket).
Kp felvét: amikor nyitottam, akkor ingyenes volt kp felvét világszerte... ezt azóta korlátozták a kondicios listaban (vmennyit kell fizetni... bár én nem nagyon látom, hogy be is terhelnék)
A folyószámlára gyakorlatilag nem adnak kamatot, viszont ha a hitelkártyán tárolsz pénzt, arra viszonylag magasat (bár utóbbi időben azt is jócskán csökkentették). Természetesen igy a hitelkártya nem igazán használható céljának megfelelően (hitelkártyaként): megoldásom erre, hogy van tőlük egy másik hitelkártyám (Hilton Hhonors) - talán ez is mutatja, hogy elégedett vagyok velük :-)
Mindezeket a szolgáltatásokat ugy használom tehát, hogy nem vagyok (és soha nem is voltam) németországi lakos.
Kb ennyi...