tomboy0503 Creative Commons License 2015.08.28 0 0 665

Szia!  Az  épület  nekünk  megfelelt, szép volt. 10  apartman van a szállóban, a tulaj  kedves, bár  sok   dolgunk  nem volt  vele. Én a  4  személyes  apartmanról  tudok  beszámolni.  Két   nagyméretű  háló  egy  étkető, egy fürdőszoba. A  fürdőszoba  kicsi, de nem zavaró.  Ettől zavaróbb, hogy a víznyomás  esetenként  kritikusan  alacsony volt,  lezuhanyozni  ugyan lehetett, de messzeállt a komfort  zónától.  A szobák egyszerűen berendezettek. A   konyhában  elektromos  tűzhely , hűtőszekrény volt.  A szekrényben  a legszükségesebbek, de főzni is  lehetett. Poharakat, kést  kellett  vennünk - nyilván fogyóeszköz. A 4 személyes  apartmanhoz  egy  nagy  kertre  néző  terasz  volt, itt  reggeliztünk.   2 naponta  takarítottak  és törölközőt cseréltek. A légkondiért  külön díjat  kértek , napi 7  eurót.  Kávéfőzőt  és  kávét vigyetek, amennyiben kávéztok.

Utolsó  nap , tekintettel, hogy  a repülő este  indul  - kései  lelépést  lehet kérni  apartmanonként 10  euro-ért - így  este   6-ig  lehet   benntartózkodni. Ekkor  a transzferbusz    7  körül  veszi  fel  a  csoportot.

A part   kb. 300 m-re  lehet , úgy gondolom, nem távolság. A  partra  vezető út kissé  elhanyagolt, de a szálló  környéke  nem az. Az  út mellett részben  olajfák ill. a környék  még fejlődő  állapotának megfelelően üres  telkek ill.  épülő  házak. 

A városközpont kb. 20-25  perces  sétára  van az  apartmantól,  ezt  is  csak becsülni  tudom,   kb. 1000-1200 m.

A parton  lehet  és szerintem kell  is  bérelni  napernyőt - 6 euró / db ( 1 ernyő - 2 ágy) . A  part kifejezetten szép,  rendben tartott, de  zuhanyzó a  parton nincs.  A  part  homokos, de atengermeder   kisebb   nagyobb  kavicsokkal  borított - ezért gumicipő  jól jöhet. Viszonylag lassan mélyül itt a part, kb 30-40 m után már nem ér  le az  ember lába.

Sokat  írtak a szélről . A  kinttartózkkodásunk alatt egy  nap  volt, hogy  élénkebb volt, de akkor  sem  volt  kifejezetten  zavaró. A  többi  napokon  kellemes  enyhe   fuvallat  volt  jellemző, mely  jól is  esett.  Mikor  autóztunk,  Menetes (  igen , szokni  kell a helyiségek nevének ízét, így  utólag  már  olyan  természetesen  és  jól esően  csengenek  ezek a nevek)  alatt  egy  emlékműnél  viszont  majdnem elvitt a szél.

Az  autóbérlésről írtam már, de nyilván a nagyobb tapasztalattal bíró  és  talpraesettebb fórumozókra  érdemes  figyelni. Én nagy különbséget  nem észleltem az iroda  által közölt árak  és a kereskedések között, de az is  igaz , hogy nem  kapkodtam el a bérlést - így  majdnem lecsúsztunk róla.  Bizonyára  különbség  van a csúcsszezoni  és a főszezoni  árak között is.

Szerintem  az  éttermi - tavernai  árak  nem sokkal  drágábbak mint  itthon.  A supermarketekben az árak pedig szerintem kb. duplája  a magyar áraknak. Két  kisebb   bolt  kb. 250-300 m-nyire  van a főúton, nagyobb pedig  500 m távolságban. Egyelőre  ennyi.

Előzmény: MR PATKÁCS (660)