Szia! Az épület nekünk megfelelt, szép volt. 10 apartman van a szállóban, a tulaj kedves, bár sok dolgunk nem volt vele. Én a 4 személyes apartmanról tudok beszámolni. Két nagyméretű háló egy étkető, egy fürdőszoba. A fürdőszoba kicsi, de nem zavaró. Ettől zavaróbb, hogy a víznyomás esetenként kritikusan alacsony volt, lezuhanyozni ugyan lehetett, de messzeállt a komfort zónától. A szobák egyszerűen berendezettek. A konyhában elektromos tűzhely , hűtőszekrény volt. A szekrényben a legszükségesebbek, de főzni is lehetett. Poharakat, kést kellett vennünk - nyilván fogyóeszköz. A 4 személyes apartmanhoz egy nagy kertre néző terasz volt, itt reggeliztünk. 2 naponta takarítottak és törölközőt cseréltek. A légkondiért külön díjat kértek , napi 7 eurót. Kávéfőzőt és kávét vigyetek, amennyiben kávéztok.
Utolsó nap , tekintettel, hogy a repülő este indul - kései lelépést lehet kérni apartmanonként 10 euro-ért - így este 6-ig lehet benntartózkodni. Ekkor a transzferbusz 7 körül veszi fel a csoportot.
A part kb. 300 m-re lehet , úgy gondolom, nem távolság. A partra vezető út kissé elhanyagolt, de a szálló környéke nem az. Az út mellett részben olajfák ill. a környék még fejlődő állapotának megfelelően üres telkek ill. épülő házak.
A városközpont kb. 20-25 perces sétára van az apartmantól, ezt is csak becsülni tudom, kb. 1000-1200 m.
A parton lehet és szerintem kell is bérelni napernyőt - 6 euró / db ( 1 ernyő - 2 ágy) . A part kifejezetten szép, rendben tartott, de zuhanyzó a parton nincs. A part homokos, de atengermeder kisebb nagyobb kavicsokkal borított - ezért gumicipő jól jöhet. Viszonylag lassan mélyül itt a part, kb 30-40 m után már nem ér le az ember lába.
Sokat írtak a szélről . A kinttartózkkodásunk alatt egy nap volt, hogy élénkebb volt, de akkor sem volt kifejezetten zavaró. A többi napokon kellemes enyhe fuvallat volt jellemző, mely jól is esett. Mikor autóztunk, Menetes ( igen , szokni kell a helyiségek nevének ízét, így utólag már olyan természetesen és jól esően csengenek ezek a nevek) alatt egy emlékműnél viszont majdnem elvitt a szél.
Az autóbérlésről írtam már, de nyilván a nagyobb tapasztalattal bíró és talpraesettebb fórumozókra érdemes figyelni. Én nagy különbséget nem észleltem az iroda által közölt árak és a kereskedések között, de az is igaz , hogy nem kapkodtam el a bérlést - így majdnem lecsúsztunk róla. Bizonyára különbség van a csúcsszezoni és a főszezoni árak között is.
Szerintem az éttermi - tavernai árak nem sokkal drágábbak mint itthon. A supermarketekben az árak pedig szerintem kb. duplája a magyar áraknak. Két kisebb bolt kb. 250-300 m-nyire van a főúton, nagyobb pedig 500 m távolságban. Egyelőre ennyi.