gone2east Creative Commons License 2015.08.24 0 0 46695

Szia!

Chaelie-nak sajnos teljesen igaza van. B.I. spamjei nem csak egyszerű spamek, hanem rendkívül megtévesztő tartalom van mögöttük. Ráadásul, ma már veszélyes is lehet. Én is megnéztem a „honlapját”, a „Facebook bejegyzéseit. Egyszerűen borzalmasak. És ez nem csak egy magánvélemény. Egy ideig igyekeztem, előbb finoman, később már durvábban helyretenni a dolgot. Aztán, miután jött pár reakció („elbalisodik… „marják egymást…”), abbahagytam. Most azonban, úgy érzem, ismét muszáj megszólalnom.

A gondot nem nektek, akik már tapasztalt Thaiföld járók vagytok, okozza, hanem a „friss husiknak”, akik először készülnek ide és ténylegesen vadásznak a jó és megbízható információkra. Őket B.I. „anyagai” nagyon könnyen félre tudják vezetni. Hogyan is lehetne Budapestről (pár év thai szigeti pncsolás , néhány hónap bangkoki és kambodzsai tartózkodás után), hiteles, a napi programokban eligazító tájékoztatást adni? A véleményem az, és ezt nyíltan vállalom is, nem lehet. Amit ö csinál, az egyszerűen megtévesztés, a „friss husik” behálózása.

Ráadásul, úgy olvastam nála, hogy már megint csoportokat „szervez”. Ez ma már nagyon veszélyes lehet azokra nézve is, akik beugranak neki és esetleg vele jönnek. Kb. egy éve elkezdték nagyon szigorúan venni a munkavállalás, a fekete idegenvezetés dolgait. Ez nem csak azt jelenti, hogy simán elviszik a fekete csoportvezetőt és ott marad a csoport az „út szélén”, hanem azt is, hogy őket is keményen büntetik.

Egy példa: Idén tavasszal 4 komplett kínai charter járatot fogtak meg felszállás előtt Phuketen. Addig nem mehetett tovább, amíg minden utas ki nem fizette a 20.000THB büntetést.

Miért? Egyszerű. Thaiföldön minden (még a karitatív, ingyenes, stb.) munkavégzéshez munkavállalási engedély kell. Aki érvényes munkavállalási engedély nélküli személyt alkalmaz bármilyen munkára, szolgáltatásra, az a helyszínen 20.000THB-ig büntethető. Na, ezt a rendelkezést kezdték betartani.

Szerintem ezért B.I.- ma már nemcsak bosszantó és félrevezető, hanem veszélyes is.

Előzmény: szkati (46689)