ŰTH Creative Commons License 2015.08.23 0 0 316

Szia!

Ez nálam is előfordult, de nem magától... én tettem tönkre azzal, hogy elfelejtettem, hogy belülről lezártam az ajtókat, aztán kiszállás utaán kívülről erősen rárántottam a bal hátsó ajtó nyitó kallantyújára. Ettől letörött kallatnyúhoz rögzített bowden végéről az a kis fém bizbasz, amivel rögzíteni szokés a bowdenek végét. Nekem a szerviz megjavította. (Aztán amikor próbáláták, illetve a demonstrálták az ismét megfelelő működést, akkor letörték az egész kallantyút. :-) Ettől az egész cullangot kallantyústól, bowdenestől, szerkezetestől cserélni kellett, sőt, az új nyitó kallantyút úgyebár színre is kellett fényezni. Ezt a cserét a szervíz természetesen saját költségén végezte, és a tortúra miatt nem is kértek pénzt az egészért.)

A lkényeg az, hogy ha szerencséd van, akkor csak a bowden végéről szakadt le a fém bizgenytű. Ez simán javítható. Ha viszont peched van, akkor a nyitó kallantyúról törött le a bowden végbizgentyűjének befogó része. Az sajna új kallanytút, illetve fényezést jelent...

Üdv:

ŰTH

Előzmény: ath (315)