Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2015.08.19 0 0 224159

Biztos? Gondold végig még egyszer, hogy minden pont kötelező és hasznos-e!

 

A másik pont meg, minden tisztelettel a KRESZ iránt (mondom ezt mint alapvetően szabálykövető ember), hogy a hierarchiában még a hatályos magyar törvényeknél is erősebbek a fizika törvényei. A figyelmen kívül hagyásuk (be nem tartásól sok értelme nincs itt beszélni) sokkal veszélyesebb, mint a jogszabályok be nem tartása.

 

Nem véletlen, hogy vannak országok, ahol a kerékpárosokra más szabályok vonatkoznak, mert rájöttek, hogy a másféle menettulajdonságaik miatt másképpen tudnak biztonságosan közlekedni. Ezek közé tartozhat az irányjelzésre vonatkozó szabály is, ugyanis a szándékot a mozgással is ki lehet fejezni.

A kitartott karral végzett irányjelzés egyébként hasznos dolog, és én is szoktam csinálni, de nem feltétlenül egy csúszós lejtőn, és nem feltétlenül abban a formában, ahogy a KRESZ javasolja, hogy a kanyarodás teljes időtartama alatt. Ha előbb jelzed a karoddal az irányváltoztatási szándékot, aztán hozzáfogsz a manőverhez, és két kézzel fogod a kormányt közben, akkor a többi közlekedő ugyanúgy tudni fogja, mit csinálsz, csak nem esel el, és sokkal biztonságosabb lesz.

 

Az első és a hátsó fék fizikailag másképp hat a kerékpárra, és ezt egy egy nyomon haladó járműnél botorság volna figyelmen kívül hagyni.

 

Mi a tanácsod annak a félkarú idős úrnak, aki már körbebiciklizte az egész világot (sajnos nem ugrik be a neve), csak egyenesen biciklizzen, vagy inkább hagyja a fenébe az egészet, és üljön a fotelben? Merthogy az egyik oldalon nincs karja, a másik oldalival meg a kormányt fogja és fékez.

Előzmény: monyesz (224155)