[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2012.08.24 0 0 2425

85.05.05. vasárnap

reggel 7;

Dvorák: Othello - nyitány /nem ismerem

Mendelssohn: Szentivánéji álom /-ismerem

Liszt: Hamlet  /ezt nem ismerem, felveszem

Liszt - szerintem még mindig egyik alapvető problémájához: a vallás felé való fordulásához:

Cassou: " Ekkoriban többen nyiltan megtérnek a katolikus hithez , gyakorolják is a vallást. Verlaine, Francis Jammes -és Claudel is. "

" misztikus érzékenység, főként a Mária-kultusz  érződik  egyes szimbolista költőknél"

RODIN  -őt persze "ismertem már a kezdetektől" - felfedezése!

Danaida

Szép vagyok

A Gondolat

Az örök bálvány

- A csók, a Gondolkodó, Balzac -ezeket meg már ismertem

9; Hideg idő. Cigi nem volt - dühöm. U.T.-kal cigiért.

Saint -Saens öregkori fúvós-zongora darabjai: csodálatos világ.

És: felfedezése

Rosettinek !!! ( La Ghirlandata, 1873)

Denis-nek !!!! (A háromkirályok hódolata, 1904, A szent liget, 1900?, a Nabis- csoport -erről hallottam már,

Ateliers d'art sacré -erről nem!)

Klimt: Danaé (1907?)-!!!!

Walter Crane:Neptunus lovai (1892) !!!

Ensor: Csontvázak a műteremben(1900)

Mekegedni vágyó csontvázak (1889)

Keller:Böcklin sírja -!!!!

Lévy-Dhurmer: Apassionata

Beethoven

Örömóda

salome

Rops: Kegyencnők       -!!!

Stuck: A Szfinx - !

És Michael Jackson a leggazdagabb sztár! Kb. egy milliárd dollár!

És a 11 hónapos angol kisfiún  a 15. szívmütét!(elzáródott billenytűk, lyukas kamrák)

van Gogh:  Táj napfelkeltekor - 9 millió 900 ezer dollárért kelt el!

Toulouse -Lautrec:  La Clowness Cha-u- kao 5 millió 280 ezer dollár!

Meghalt Rudi Gernreich -a topless és a miniszoknya "feltalálója"

Kínában ruhák a gyomor és a hátfájás ellen!!!! A zsebében  gyógynövények, amelyek a bőrön át felszívódnak!

A HASEK -klubba tömörült nemzetközi bohémvilág

HASEK -KRÚDY, KARINTHY

Roland Topor a grafika " "Al Caponéja"

" A HUMOR A TEHETSÉG FEHÉR BOTJA" - !!!!!!

A ROHADT COSIMA WAGNER. AZ ÁTKOZOTT WAGNER GYEREKEK- AKIK LISZT UNOKÁI-ÉS LISZTTEL-ANYJUKHOZ HASONLÓAN- SZEMERNYIT SEM TÖRŐDNEK,CSAKA  ROHADT FELFÚJT WAGNEREL!!!!!!!

JOG:           Középpont.: a Személyiség és az Állam.

Dél; P.1. barátom Michael Jackson kazettája szól.

Nagyon fáradtan: Homokhordás. 2 sör. Bor. Maróti Liszt könyve egyre szimpatikusabb.

Éjszaka a Jackson kazettáról álom: Mostohahúgoméknál. A kazettám - videó kazettává változott!!!!

bedugtam a magnóba - és a TV-n látszott!!!! A Thriller clippjére vártam nagyon -de az nem jött. (X)

MI AZ ÁLMOK ONTIKUSSÁHA, MONDD BLAKE!?!?

este 9 Sokat dolgoztam, sokat ittam. Kemény hét vár rám. Liszt:B-A-C-H a magnón.

hoppá!

Pierre Brunel:  "  A szimbolista képalkotásban  a mitológiai alakok jelentős helyet kapnak..... Föl akarják éleszteni a nemzeti mítoszokat.... A mítosz kiváltságos kapcsolatba lép a szimbólummal"-!

és:

...... Schuré az Új Idők Lelkében  a 'Sorstrilógiával:a karma, a Nirvána, és a halhatatlanság triászával

(X) Mennyire más volt még  akkoriban M.1! Ezt a Thrillert a tubuson még sosem látta. Most megnézi.

A festészet hatása akkoriban "felmérhetelen" volt: látásmódok -amihez automatikusan  jöttek a gndolkodásmódok. Amiket mostanában egyébként betopikolunk, azt szinte teljesen elfelejtette -mint ezt a  napot is, és ezt az álmot is.

http://www.youtube.com/watch?v=ufVx80xkim8

(érdekes, hogy a Wagner családról szóló véleménye milyen markánsan fogalmazódik meg már 30 évvel ezelőtt)

85.05.08. szerda

este 1/2 8; Hétfőn alvás a laktanyában. Itt nagy ivászat. Tiszta szesz (95%) vízzel ,közben kártya.

Schroeder agyvérzést kapott.

IDA RUBINSTEIN, ANNA PAVLOVNA, ISADORA DUNCAN

Balaton Regina

Videoton-Real Madrid

este 11; napok óta nagy fáradtság. Sörök. A Vidi itthon kikapott 3:0-ra.

Liszt:XII. magyar rapszódia (Bernsteinnel)

TEST-LÉLEK

egysége (abszolút egysége)  lehet

elkülönülése (abszolút elkülönülése) lehet

pl. az ORGAZMUSBAN (EJAKULÁCIÓBAN) és a TÁNCban.

Pszichoanalitikus kongresszus Madridban. 

Istenem! Ha én egyszer  anyagilag-szellemileg függetlenül elmerülhetnéK a  LÉLEKben!

A háború minden jónak a szülőanyja 

- kivéve, ha az oroszok győznek( lásd a Győzelen Évfordulóját),  mert akkor az ostobaság, az állatiasság, bunkóság televénye tenyészik

- kivéve, ha olyan céltalan, kiábrándító, demagóg háború zajlik mint az Irak-Irán /Izrael-palesztina.