85.05.05. vasárnap
reggel 7;
Dvorák: Othello - nyitány /nem ismerem
Mendelssohn: Szentivánéji álom /-ismerem
Liszt: Hamlet /ezt nem ismerem, felveszem
Liszt - szerintem még mindig egyik alapvető problémájához: a vallás felé való fordulásához:
Cassou: " Ekkoriban többen nyiltan megtérnek a katolikus hithez , gyakorolják is a vallást. Verlaine, Francis Jammes -és Claudel is. "
" misztikus érzékenység, főként a Mária-kultusz érződik egyes szimbolista költőknél"
RODIN -őt persze "ismertem már a kezdetektől" - felfedezése!
Danaida
Szép vagyok
A Gondolat
Az örök bálvány
- A csók, a Gondolkodó, Balzac -ezeket meg már ismertem
9; Hideg idő. Cigi nem volt - dühöm. U.T.-kal cigiért.
Saint -Saens öregkori fúvós-zongora darabjai: csodálatos világ.
És: felfedezése
Rosettinek !!! ( La Ghirlandata, 1873)
Denis-nek !!!! (A háromkirályok hódolata, 1904, A szent liget, 1900?, a Nabis- csoport -erről hallottam már,
Ateliers d'art sacré -erről nem!)
Klimt: Danaé (1907?)-!!!!
Walter Crane:Neptunus lovai (1892) !!!
Ensor: Csontvázak a műteremben(1900)
Mekegedni vágyó csontvázak (1889)
Keller:Böcklin sírja -!!!!
Lévy-Dhurmer: Apassionata
Beethoven
Örömóda
salome
Rops: Kegyencnők -!!!
Stuck: A Szfinx - !
És Michael Jackson a leggazdagabb sztár! Kb. egy milliárd dollár!
És a 11 hónapos angol kisfiún a 15. szívmütét!(elzáródott billenytűk, lyukas kamrák)
van Gogh: Táj napfelkeltekor - 9 millió 900 ezer dollárért kelt el!
Toulouse -Lautrec: La Clowness Cha-u- kao 5 millió 280 ezer dollár!
Meghalt Rudi Gernreich -a topless és a miniszoknya "feltalálója"
Kínában ruhák a gyomor és a hátfájás ellen!!!! A zsebében gyógynövények, amelyek a bőrön át felszívódnak!
A HASEK -klubba tömörült nemzetközi bohémvilág
HASEK -KRÚDY, KARINTHY
Roland Topor a grafika " "Al Caponéja"
" A HUMOR A TEHETSÉG FEHÉR BOTJA" - !!!!!!
A ROHADT COSIMA WAGNER. AZ ÁTKOZOTT WAGNER GYEREKEK- AKIK LISZT UNOKÁI-ÉS LISZTTEL-ANYJUKHOZ HASONLÓAN- SZEMERNYIT SEM TÖRŐDNEK,CSAKA ROHADT FELFÚJT WAGNEREL!!!!!!!
JOG: Középpont.: a Személyiség és az Állam.
Dél; P.1. barátom Michael Jackson kazettája szól.
Nagyon fáradtan: Homokhordás. 2 sör. Bor. Maróti Liszt könyve egyre szimpatikusabb.
Éjszaka a Jackson kazettáról álom: Mostohahúgoméknál. A kazettám - videó kazettává változott!!!!
bedugtam a magnóba - és a TV-n látszott!!!! A Thriller clippjére vártam nagyon -de az nem jött. (X)
MI AZ ÁLMOK ONTIKUSSÁHA, MONDD BLAKE!?!?
este 9 Sokat dolgoztam, sokat ittam. Kemény hét vár rám. Liszt:B-A-C-H a magnón.
hoppá!
Pierre Brunel: " A szimbolista képalkotásban a mitológiai alakok jelentős helyet kapnak..... Föl akarják éleszteni a nemzeti mítoszokat.... A mítosz kiváltságos kapcsolatba lép a szimbólummal"-!
és:
...... Schuré az Új Idők Lelkében a 'Sorstrilógiával:a karma, a Nirvána, és a halhatatlanság triászával
(X) Mennyire más volt még akkoriban M.1! Ezt a Thrillert a tubuson még sosem látta. Most megnézi.
A festészet hatása akkoriban "felmérhetelen" volt: látásmódok -amihez automatikusan jöttek a gndolkodásmódok. Amiket mostanában egyébként betopikolunk, azt szinte teljesen elfelejtette -mint ezt a napot is, és ezt az álmot is.
http://www.youtube.com/watch?v=ufVx80xkim8
(érdekes, hogy a Wagner családról szóló véleménye milyen markánsan fogalmazódik meg már 30 évvel ezelőtt)
85.05.08. szerda
este 1/2 8; Hétfőn alvás a laktanyában. Itt nagy ivászat. Tiszta szesz (95%) vízzel ,közben kártya.
Schroeder agyvérzést kapott.
IDA RUBINSTEIN, ANNA PAVLOVNA, ISADORA DUNCAN
Balaton Regina
Videoton-Real Madrid
este 11; napok óta nagy fáradtság. Sörök. A Vidi itthon kikapott 3:0-ra.
Liszt:XII. magyar rapszódia (Bernsteinnel)
TEST-LÉLEK
egysége (abszolút egysége) lehet
elkülönülése (abszolút elkülönülése) lehet
pl. az ORGAZMUSBAN (EJAKULÁCIÓBAN) és a TÁNCban.
Pszichoanalitikus kongresszus Madridban.
Istenem! Ha én egyszer anyagilag-szellemileg függetlenül elmerülhetnéK a LÉLEKben!
A háború minden jónak a szülőanyja
- kivéve, ha az oroszok győznek( lásd a Győzelen Évfordulóját), mert akkor az ostobaság, az állatiasság, bunkóság televénye tenyészik
- kivéve, ha olyan céltalan, kiábrándító, demagóg háború zajlik mint az Irak-Irán /Izrael-palesztina.