tól könyvet. Tegnap szereztem egy könyvet a TEOZÓFIÁRÓL -első (és második) megközelítésre ezek az irányzatok igen ostobának tűnnek - és javarészt azok is -, de egy-két igen fontos jelet azért felmutatnak:
nyitottságot és szabadságot - márpedig a WERK számára ezek kitüntetett jelentőségűek.
Antikváriumok után a mostanában megszeretett söröző:erdélyi fatényéros és sztrapacska.
Ma délelőtt pedig Borisszal a ködös, nyirkos mezőn fájós derékkal.
13:00; Debussy, Ravel, Thomas Stanko után.
04.02.07. szombat
13:00; Borisszal-Vavával csavargás a III. mezőn. Tavaszias idő február elején. Liszttel kb. 20 évvel ezelőtt kezdtem komolyabban foglalkozni, majd hosszú szünet után Liszt újból felbukkant! A valaha felvett, agyonhallgatott majd eltűnt h-moll szonáta. Az évtizedes szünet után SATIE vezetett vissza a zongorához- Nizzában vettem tőle egy CD csomagot, de még nem nagyon hallgattam. A Wagner nyomás, mely kb. 2 éve erősödik, és a most Bécsben vett könyv Bach: A fúga művészete művéről, újból nyomatékosították egyfelől a Liszthez másfelől a zongorához való visszatérést.
Mindezek után felfedeztem Schumannt! Vásáry olyan szépen játsza, hogy bizony Liszt és Debussy zongorája közé beilleszkedik a Tavaszi éj.
04.02.09. hétfő
10:30; Szabadságon. Oljával, Vavával biciklizés. Rigoletto. Sörök.
12:40; Sok sör és olvasgatás után:
1, Goethének ott volt Schiller -de ki volt Hegelnek?
2, A Wagner és Verdi könyvet még nem írták meg.
3, Shakespeare-t lefordítani - a MAI németre!
04.02.11. szerda
10:50; A szabadságom utolsó napja. Tegnap uszoda majd beugrottunk valahová kajálni, ahol igen régen voltunk- nem főznek valami jól!
Ahogy öregszem és egyre több étterembe járok, veszem észre a rossz kaját.
Hétfő délutáni berúgás után sikerült kedd délig NEM-RÁGYÚJTANI, DE AZTÁN ÖSSZEOMLOTT MINDEN.
Tegnap késő este Borisszal biciklis száguldás, ma pedig Martinnal és Pepivel a II. mezőn - természetesen autóval( a "kiskutyákkal " még nehéz lenne elsétálni a II. mezőig).
Most pedig sörök. Ravel. Ésésés: HANS HOTTER. Még nem is hallottam róla, de Meixner Mihály felhívta rá a figyelmemet.
13:00; Hegelt és a japán harcművészet töténetét tanulmányozva látom, hogy MINDIG A SZAR KERÜL FELÜLRE. Pl. amikor a japán ura