[fidelio] mindegy Creative Commons License 2015.01.29 0 0 1495

Van egy idősebb igényes angol úr, aki rendszeresen hallgatja lemezeit, különösen a hegedűsöket, és időnként blogozik zenei élményeiről. Nem veti meg a jó ételeket és italokat sem. Harry Colliers a neve, aki 2002 óta műveli magát ezzel, és érdemes belenézni naplójába, a Musicke & Food-ba: http://musicke.blogspot.hu/ 

A blog-nyitó kép óta ő is öregedett, de szelleme friss, érdeklődése töretlen; pl. a tavaly óktóber 26 és az idei január 27. között 17 bejegyzését posztolta, ami 5-6 naponkéntit jelent. Lemezgyűjteménye óriási, érdeklődése változatos, sok magyar vonatkozással, hiszen mint kezdtem: igényes zeneszerető az illető.

Már idéztem tőle, hiszen Baráti Kristóf és Würtz Klára Beethoven-szonátáit is értékelte, hasonló pozitívumokkal, mint eddig utolsó bejegyzésében a talán legfrissebb szerzeményét, a mostanában több helyen is dicsért Korngold-lemezt Baráti Kristóffal és a közreműködő zenekarral, illetve Farkas Gáborral.

 

xxxxx

 

Közben pedig BK koncertprogjamja már több mint egy évre előre olvasható, benne a tengeren túli, az európai és a hazai fellépésekkel, ld. a www.classicalconcerts.hu eseményeit. Ahogy az itthoni játékaira is időben kell készülni hallgatóként, a szervezők is jó előre beharangozzák szerepléseit. Az április 8-i koncertjére (MÜPA) pl. már megvettük a jegyeket, de már olvastam az április 19-i berlini fellépését felvezető anyagot, amelyben a nap csúcspontjaként hirdetik a Marek Janowski dirigálta Berlini Rádió Szimfónkiusaival tervezett Bruch-hegedűversenyt is magába foglaló koncertet: http://www.visitberlin.de/en/event/04-19-2015/rundfunk-sinfonieorchester-berlin

 

Ami viszont a legaktuálisabb: január 31-én Kristóf megint Farkas Gáborral lép fel, a BMC-ben: 

 

 

Miként február 17-én a Magyar Rádió Márványtermében is ugyanők szerepelnek. Mindkét alkalommal parádés műsorral, nem szabad kihagyni!