[852]
Tudod ivan, a legfelhaboritobb hogy a kozonseg vagy 30szor (!!) visszatapsolta, es a vegere a sok izzadt p.nci meg felallt, mintha transzban lettek volna! Ezek nem hallottak meg zenet! Az elso felidoben megeroszakolta Beethovent (ugy hajolt meg mint egy bab - erzeketlenul, teljes lenezessel). Koncepciotlan, ennyi erovel a hurok koze is hanyhatott volna. Ja, es kozben olyan arcot vagott, mint aki megjarja a poklot, meg kozben elelvez, vagy forro olmot ontenek a fulebe. Gondoltam, behunyom a szemem, mert ezt igy nem birom nezni - de akkor meg rosszabb lett minden, mert meghallottam mennyire ures es inkonzekvens az egesz. Oke, hogy harminciksz evesen nincs mondanivaloja Bee-rol, de akkor minek jatsza? Az emberek meg a Bee utan is orulten tapsoltak. Oke, voltak szep pillanatok (ez alatalaban a vegefele volt, mert ugy latszik Kissin nem szeret zongorazni, csak a zongorazas veget szereti, amikor felemelheti a kezeit), de ez mar bun(teny) volt, meggyalazta egy halott ember emleket.
Aztan jon a Chopin negy Scherzo, hat akkor inkabb mar baltaval verte volna szet a Steinwayt. Oke, ugy dobalta a hangokat a zongoranak, hogy attol lehidaltam (ezert tapsoltam), de minek szetverni a zongorat? Ja, es tenyleg, neha verte a zongorat, mintha egy duhos nagyranott csecsemo lett volna. De ez egy fokkal jobb volt. De tenyleg, megerteni ebbol a zenebol semmit. Egesz egyszeruen olyan volt mint valami popsztar, aki showmusort ad le. Mert tenyleg ne varjon az ember olyan Scherzot, mint amit Horszowksi produkalt 98 evesen, hogy a zenenek vekony keze lesz, es a bordait koze nyul - de azert valami visszafogottsagot, es a legalapvetobb dolgot, amit ennek a zongoratigrisnek meg kellett volna tanitani, hogy figyeljen arra amit jatszik, es ne szalljon el. Nem azert fogok sirni egy muvon, mert a zongorista is sir. Es mint mondtam, utana jott a legfelhaboritobb resz - az orult taps. Ezek a maskor tisztesseges japan emberek most megorultek - de mi a feneert? En a vege fele mar latvanyosan ne