6.-ik alkalommal voltunk már Görögo.-ban, ebben volt irodai és saját szervezés is (apartman, hotel), de sehol nem volt olyan, hogy 12-kor kifele az apartmanból, ha 21:50-kor megy a gép. Mindenhol lehetett maradni, külön díj nélkül!
Természetesen ezt nem mondták el előre, sőt a nyaralás közben sem. Olyannyira, hogy a helyi idegenvezető sem mondta el, hiába kérdeztük. Visszaút előtti napon besuppasztott egy lapot a mappába, hogy 19-kor jön a transzferbusz. Azaz még ebben sem szerepelt, hogy másnap 12-kor mi fog történni.... Szóval azért írtam, hogy ez baromira nem volt korrekt, mert sokakat váratlanul ért a rájuk rontó és kiparancsoló tulajdonos...
Persze mindenkinek szive joga, hogy milyen árat szeretne fizetni a fakultatív programokért, én csak jeleztem, hogy nem néhány Euroról van szó, hanem 2-4x-res felárazásról, ami szerintem már elég jelentős és indokolatlan(ul pofátlan lehúzás). Ha meg szeretné az ember bejárni a szigetet (hisz azért megy oda), akkor meg egy kész vagyon, amit a semmiért fizetsz neki oda. Több esetben panaszkodtak, az utasok akik az irodával fizettek be, hogy az idegenvezető nem ment el a kirándulásra..
Mi Pigadiában laktunk, így könnyen elérhető volt a kikötő (kb. 20-30 perc séta), szóval nem nagy erőfeszítés eljutni oda, pláne hogy közben a tengerpart közelében mész.
Akik nem a fővárosban laknak, azoknak lehet körülményesebb bejutni a fővárosba, de nincsennek olyan nagyon nagy távolságok és szerintem érdemes fontolóra venni, ha összefogtok páran és taxit kértek ami kb. 10-20 eurós összköltség, még akkor is olcsóbban jöttök ki, hisz az idegenvezetőnek fejenként fizettek oda 20 Eurót. De ez csak az én véleményem.
A sziget szép, de nem ez lett a kedvenc helyem a görög szigetek közül.