kentag Creative Commons License 2015.08.16 0 0 40741

Helo Stemplis!

 

<Inkább azt nézd meg, hogy a csatlakozó rendben van-e, és ha összezárod elindul-e a ventillátor. <Vagyis a vezetéket leellenőrzöd.

 

Még az út szélén rövidre zártam a gombát, a ventilátor működött, víz utántöltés után így jöttem haza 20km-t. A hőfok jelző a 20km végére emelkedett 70-ről a 90-es vonalhoz. A gomba és a ventilátor csatlakozó egyik érintkezője zöldre korrodált, ez lehetett az oka, s a mostani kánikula megtette a hatását. Hazaérkezés után befújtam kontakt spray-vel, de nem indította el a ventilátort, lehet a rövidzár kitágította az érintkezőt.

 

 

<A vezérműláncot "neked kell tudni", hogy csörgött-e, alapjáraton kellett, hogy hangja legyen. De én a helyedben kicseréltetném, úgyis levenném  az olajteknőt, hogy kipucoljam. Ha meg főtengelyszimmeringet is cserélsz, akkor meg már adott a lehetőség.. 

 

Volt hangja a láncnak, évek óta megvan a Skoda emblémás lánc, terveztem a cseréjét (csak a kedvező alkalomra vártam :-(( ). S a főtengely szimmering is itt van a polcon dobozban.

 

<Most elsőként arra törekedj, hogy egy hozzáértő és megbízható szerelőt keress, aki reális áron dolgozik. :)

 

Kalocsa környékén esetleg tud ajánlani valaki, hozzáértő skoda felícia szerelőt?

Gyári, működő skodaszerviz legközelebb Szekszárdon, Kecskeméten van.

 

 

Helo Skodris!

 

<Hengerfej csavarokat lehet szettben kapni, 8-9000ft. Én csak "AJUSA" csavar szettet kaptam a Skodrihoz amikor a Hf tömítés lett cserélve. 10db csavar kell de 3 féle hosszúságúak.

 

Skodapatikában megtaláltam mind a 3 méretű csavart 400-600 Ft/db áron. 132,5 mm 168mm és 183,5mm hosszúságúak.

Melyikből mennyire van szükség?

Gyári hengerfej tömítés 1800Ft.

 

A Mario René Cedrych könyv szerint 14 db hengerfej csavar van.

 

 

Köszi a válaszokat

Előzmény: stemplis (40739)