mirla Creative Commons License 2015.08.14 0 0 12543

Én az amalgámban hiszek, sajnos, tényleg szinte sehol nem alkalmazzák már. Saját tapasztalatom: 7 rágófogban kicserélték a 20-25 évig rendkívül jól funkcionáló amalgámot, tragikus következményekkel: fájdalom, nyilallás, MINDEGYIK  fogban gyökérkezelés lett a végeredmény...

Sok idősebb doki is állítja, hogy a kompozit nem igazán alkalmas a rágófogakban nagy tömésekre, mert zsugorodik idővel, de ugye, ha gyakran kell cserélni, azon csak keres a fogorvos.... Ezen kívül sok embernél a fogbél nem bírja a kompozitot, és panaszokat, fájdalmat okoz. Tele vannak a fogászati fórumok ezzel a problematikával.

Itt egy cikk, én nem reklámozni akarok vele, csak tanulságos az elolvasása. Nem a páciensre nézve mérgező az amalgám (kivéve az igazi allergiás reakciókat, de ez nagyon kevés), hanem a kezelő személyzetre és a környezetre.

A frissen végzett fogorvosok állítólag egyszer kell, hogy amalgámmal is tömjenek a tanulmányaik során, de aztán soha többet nem használják, a rendelőkben meg már az ehhez szükséges felszerelések sincsenek meg.

 

http://www.citydent.hu/amalgam-ervek-es-ellenervek.html

Előzmény: SzentesiTimi (12541)