Rahed Lee Creative Commons License 2015.08.06 0 0 1774

A tömítetlen, szivárgó gázvezeték levegőt nem nagyon szívhat be, lévén nagyobb a nyomás a rendszerben, mint kívül. A probléma ott jelentkezik, hogy a beállított mennyiség nem a kerámiánál jön ki, mert elszelel valahol félúton az argon egy része. Én még nem próbáltam ki a gépemen a liftes ívgyújtást, csaka  HF-et használom, de nekem ez elég hihetetlennek tűnik, hogy pusztán ívgyújtási gyakorlatlanságból eredően így elégjen a wolfi. Mert az, hogy a hegye apránként elmegy, az ok, de hogy 8-10 mm hosszan ragyásra égjen, megfelelő gázvédelemnél, fémtiszta munkadarabnál, ezt nem hinném. És teszi ezt mindössze 50A-nél. Nálam 120-130A-nél is hegyes és szinte fényes marad az 1.6-os elektróda. Feltéve, ha bele nem ér az ömledékbe, de akkor sem elég, hanem egy gombóc képződik a hegye felett valamivel.

Lehet, hogy Gusztinak lesz igaza, ez valami szívós szennyeződés lesz. Az is tud ilyent produkálni, tapasztaltam én is. Fogj már végre egy rendes laposvasat, köszörüld le fémtisztára mindkét oldalát és azzal próbálkozz. Lehet, hogy megoldódik izibe és nem kell új gépet venned :-)

Előzmény: laci19791202 (1772)