LyPapa Creative Commons License 2015.08.01 0 0 144367

Egy amatőr örömei fejezet jön :) Írtam korábban, hogy a hátsó fékkengyel leszerelését megakadályozta a két 17-es, kissé (?) berohadt rögzítő csavar számomra lehetetlen kioldása. Csütörtökön vettem a Homasita-ban egy szivargyújtóra csatlakoztatható, a biztosítékja szerint max. 10A áramfelvételű, elektromos kerékkulcsot. Gusztusos kis táskában, 4 db dugókulcs feltéttel.  A meghúzási nyomatéka 50Nm-től, 10Nm-enként állítható, ill. van egy ALU és STL - azaz alufelni és acélfelni - beállítási lehetősége.

A kioldást indító nyomaték nem állítható. A csavarozó teste aránylag pici, így könnyen, a kocsi alá fekvés nélkül, símán ki tudtam emelni a csavarokat ! Utána a fékdugattyú tömítését és a porvédőt már egyszerű volt cserélni, köszönöm a segítségeteket.

Az Alpin márkájú kis játékszer ára 16 500 Ft volt. Nyilván, egy profi szerelő legfeljebb nyaraláshoz dobja be a csomagtartóba, de aki csak eseti bütykölést végez, annak szerintem tökéletes lehet.

Kérdés: van egy 28-210 Nm tartományban állítható, racsnis nyomatékkulcsom. Ti hogyan ellenőriznétek le a kis Alpine által kiírt nyomaték pontosságát ?

 

Üdv: LyPapa