Önckáí Creative Commons License 2015.08.01 0 1 2492

Elfogadom, tényleg működik a dolog, tényleg szabványos.

Én csak annyit akartam mondani, hogy a mostani forma szerintem nem "helyes" (vagy nem szép).

Összefoglalva dolgot, vagy inkább azt írom, hogy "ha én készíteném a feed-et, a tökéletes körülmények között":

- Mindenképpen használnám a calendar-t, calendar_dates-et is. Budapesten a járatok a menetrendek alapján (lásd a menetrend lapokat) szépen illeszkedik ebbe a modellbe. Van például hétfőtől-csütörtökig egy menetrend, pénteken, és hétvégén. Vagy van egy másik hétfőtől-péntekig és hétvégén semmi. És ezek a menetrendek ismétlődnek hétről hétre. Ez szépen leírható a calendar-ban, az esetleges kivételekkel együtt a két táblás ábrázolásban. További előnyeit lent ecseteltem.
- A Google ezt a modellt ajánlja, bár meghagyja a másikra is az opciót. Ez gondolom a nem ilyen szabályos menetrendekkel operáló városoknak lenne jó.
- Eddig működött a két táblás modell, mi az oka, hogy áttérünk az egy táblásra? [*]
- Ha valamiért át kell térjünk az egy táblás leírásra, hagyjuk meg üresen a calendar-t (a .txt-ben csak a header sorral). Ekkor a végfelhasználónak egyértalműbb a dolog: én is egyből a hiányra gondoltam, eszembe se jutott megnézni a calendar_dates tartalmát. A GTFS specifikációban is így vezetném be (lehet, hogy fordítva rontották el: a calendar required tényleg, csak a calendar-t nem elhagyhatod, hanem üresen hagyhatod :).
- Az hogy más város is így csinálja, elég szomorú. Eddig "mi" biztos nem így csináltuk, tehát térjünk vissza régi útra. Bár Peti817172M kolléga írta, hogy régen is voltak furcsaságok, de akkor én azt az irányt fejleszteném. [Talán a forgalmi számok nem ismétlődnek hétről hétre, az rondított bele a rendszerbe?]

Véleményem szerint egy jól beállított GTFS adatbázisból elég szép mennyiségű plusz információ nyerhető, próbáljunk arra menni, hogy ez így legyen. Most ez a téma apróság, de azért mégis valami!

[*] A BKK-nál lehet, hogy jó okuk van valamiért tényleg így kidobni az adatbázist és nem lesz tartós.  Ez esetben legalább megbeszéltük ezt is...

Előzmény: dontomika (2491)