olomana Creative Commons License 2015.07.28 0 0 21335

Szia!

 

Én is megyek az 5150-re, csak nekem nem az első lesz :). Igazából javasoltam volna, hogy mielőtt egy ilyen drága és fontos versenyen elindulsz, próbálj ki egy sprint távot. Igaz elég közel van már, de most hétvégén lesz Dombori, ami egy nagyon jó kis hangulatos verseny. Már egy versenyből is rengeteget lehet tanulni, ami hasznos lehet a fontos versenyen.

A ruháról: ahogy elhangzott lentebb, a triatlonos mez a legjobb, viszont jellemzően nem túl olcsó. Ha komolyan gondolod csinálni hosszabb távon, mindenképpen megéri befektetni. Ha nem, akkor versenyezhetsz úgy, ahogy mi nyomtuk a 80-90-es években: alul fürdőgatya, felül has fölött levágott kínai atléta! Király retro-hangulata van.

Az a lényeg, hogy ironman táv alatt nem illik öltözni, mert az hatalmas időpazarlás. Ha van prém, akkor mindent (a rajtszámot kivéve, mert azt nem engedik a szabályok) fel kell venni alá, úszás után leveszed, és már suhansz is. Ki kell próbálni a zokni nélküli futást. A legtöbb ember megtalálja azt a cipőt, amiben le tud futni 10 km-t túl sok vérző seb nélkül. Gumis cipőfűző szintén segít lefaragni az időt.

Ha úszás után mégis venned kell felsőt, akkor annak szűknek kell lenni, hogy ne lobogjon bringán, de ki kell próbálni, hogy hogy tudod felvenni vizesen. A depózás nagyon fontos ilyen távnál, mert könnyű elmolyolni 500-1000 méternyi futásidőt.

Ja, és a triatlon legfontosabb szabálya: SOHA ne próbálj ki semmi újat a versenyen! Magyarul mindent tesztelj le verseny előtt - ruha, mezítláb futás, bringabeállítás, frissítő, stb.

Hajrá!

Előzmény: ladasaki (21307)