Rahed Lee
2015.07.28
|
|
0 0
1541
|
Talán ma eljutok oda, hogy végre hegesztés is lesz, mert eddig csak flexelés, fúrás, reszelés, csörömpölés, zakatolás volt :-)
Jól meg is szivattam magam. Esztergáltattam spéci dugókat a csövek végébe (ollós emelőpad projekt). Szokás szerint agyonprecízkedtem. Olyan szoros illesztéssel rendeltem, hogy beleverni sem lehetett, melegített csövek esetében sem. Ahelyett, hogy vittem volna egy darab csövet, hogy ebbe kérném, cuppanósan. Nem volt pofám visszavinni, inkább kispekuláltam egy háztáji technológiát. Belehajtottam egy menetes tengelyt, befogtam oszlopos fúróba és a lassú fordulaton pörgetett dugónak nekifogtam a flexet. Így szépen lemunkáltam azt a néhány tized felesleget, olyan neandervölgyi stílusban. Utána a cső végét piros izzásig gázforrasztóval, így már bele tudtam kocogtatni az összeset. Már hegesztés nélkül is kellően szoros, de azért körbevarrom még egy lapos varrattal. Ez tartja a görgőket, nem lenne jó, ha megmozdulna, kifordulna, amint vonszolom a görönygyös garázspadlón a 100 kilós gépeket. |
Előzmény: maseratisti (1539)
|
|