Okos-Ügyvitel Creative Commons License 2015.07.27 0 0 61

Kedves Látó :)

 

nagyon szívesen válaszolnék minden pontra, aminek olyan magas az értelmi foka, mint ha megkérdezném, hogy számlatömbbel számlázok és nincs tollam akkor mi lesz, vagy számláznék és nincs áram, akkor mi lesz? :))

 

Most ugye ez egy vicc akart lenni a részedről? Vagy gondolom mai napig nem használsz online banki utalást, hanem bemész egy bankfiókba a havi utalásokat intézni? Ja és bankkártyád sincs, mert a számítógép biztos hazudik, inkább a paplan alatt tartod a casht? :)

 

Inkább válasszon mindenki letölthető programot igazad van, hiszen akkor meg el tudod adni neki, hogy kimész és telepíted a programot, mert az SQL szerver és tűzfalbeállításokat egy mezei halandó nem fogja elvégezni, pláne ha több gépről használnák. Valamint tudsz ajánlani hozzá rendszergazdai szolgáltatást is, hogy rendszeresen mented jó pénzért az adatait, hiszen ezek fontosak viszont akkor már el tudsz adni neki külön szerver számítógépet is, amit 2 évente cserélhet, hogy minden flottul menjen..stb. 

 

Azt gondolom, hogy lehet pro és kontra érveket hozni minden megoldáshoz, de inkább döntsenek a felhasználók, hogy ki mit szeretne használni, kinek mi a szimpatikus! Régen biztos a DOS-os programozók is így álltak hozzá, hogy minek ide a windows rögzítsen egérrel az aki nagyon ráér. 

 

Szóval lehet a fejlődés ellen menni, de mikor egy vezető, igazgató mindenhonnan meg tudja tekinteni a cége költségeit-árbevételeeit, azonnal tud kiosztani feladatokat, vagy mikor egy üzletköző helyben tud megrendelést felvenni, vagy árajánlat kapcsán a belső rendszerből azonnali információkat tud átadni ügyfelének a termékekről, akkor nem kérdés, hogy melyik jár nagyobb előnnyel. Persze aki fél az online rendszerektől az mai napig inkább sorban áll a bankban, hogy pár utalást elvégezzen. Ez is egy járható út.

 

/ha dobozos szoftvert ennyire ajánlod: mi lesz ha feltörik az irodát és ellopják a gépeket?; mi lesz ha feltörik internetről a helyi hálózatot és hozzáférnek a számlázási adataidhoz?; ki garantálja, hogy a telepített programban nincs beépítve gyári hiba, hogy ha nem fizetnéd a terméktámogatást, akkor nem fog feljönni egy SQL piros üzenet, hogy hiba van aztán fizethetsz mégis?; mi van ha összeomlik számlázás közben a géped?; mi van ha nem ingyen vetted a programot de csődöt mond a szolgáltató akitől vetted? mire mész azzal, hogy te x százezer forintot költöttél el? - ja és még egy: ha egy online program jól van megírva, akkor ott nem gigabyte adatok kommunikálnak a szerver és kliens gép között, persze ezt te is tudod, csak riogatni egyszerűbb mert a programod és a rendszergazdai szolgáltatásod, a milliós szerver számítógéped így tudod eladni! Legalább lett volna bátorságod valós cég névvel írni..... / 

Előzmény: kristálytisztánlátó (60)