norennord Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112569

Sziasztok..

 

Most volt lentebb kisebb vita a Deflegmáció-rol.

 

Próbálgattam az enyémet a meggynél ill. az egész szettet.

Én azt vettem észre hogy ha fent van a Deflegmátor  a cefre főzésnél olyan mint ha vissza fogná az illatokat

ha leveszem akkor mint ha jobban lehet érezni.

 

Viszont ami meg döbbentett tisztázáskor azonos mennyiségű vissza hígított alszeszt főztem  míg Deflegmátor    nélkül a fejfőfok 92 c volt amikor megindult és 50 alkohol fokig lehetett leengedni a közép párlatot.

A következő főzésnél felraktam Deflegmátort a párlat elindult 82 c és le lehetett engedni 45 alkohol fokig.

a mennyiség is elég számot tető volt Deflegmátor használatánál.

Én most azon gondolkozom hogy a kajszit Deflegmátor nélkül fogom a cefrét lefőzni és csak a tisztázáshoz fogom használni a Deflegmátort.