Apofisz65 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 424

Sziasztok.
Én 35 éve dohányzok. Átlagosan napi 1 doboz a fogyasztásom. Kb 10 éve magam töltöm a cigit.
Már jó ideje nézegetem az elektromos cigiket. Egy alkalommal vettem is egy bolha piacon (az eladó szerint) új elektromos cigit. kb 1000 ft volt az ára, hagyományos cigaretta méretei voltak.
Fogalmam sincs mi volt a márka neve. Volt hozzá nikotin patron. Ahogy megvettem azonnal ki is próbáltam. Nem tudom én csináltam-e valamit rosszul, lehet nem ugy kell szivni mint egy rendes cigit,de ahogy beleszivtam éreztem a számban a löttyöt. Förtelmes ize volt. Ez az eset kissé elbizonytalanitott. De aztán láttam más embereknél olyan fajta elektromos cigit aminek a mérete, egy söprünyélre emlékeztetett. Futolag sikerült is megnéznem, amiböl annyit láttam valami üveg tartályban volt a nikotin lötty. Keresgéltem a neten az e-cigikről. Van is sok irás, sok ajánlat. Talán túl sok is. Általában egy-egy márka termékeire specializálodott fórumokat találtam, amiböl nekem az tünt ki hogy általában az emberek azokat javasolgatják amiket ö maguk is használnak.

De én még sose használtam e-cigit és rengetek fehér folt van az ismereteimben.
Szeretnék töletek javaslatokat, ötleteket kérni ahhoz hogy arra gondoltam talán átkéne szoknom az e-cigire. Egyrészt az egészségem végett másrészt a munkahelyi dohányzás végett. Nem nagyon nézik jó szemmel egyes meló helyen még azt sem ha mondjuk 2 óránként abba hagyom a melót és kimegyek rágyújtani. Néha ez elég körülményes és az is zavar engem hogy ujjabb szokás a melohelyen hogy kikell kérezkedni, engedélyt kell kérni rágyújthassak.
Praktikusnak tünik az e-cigi választása. Nem izzik, nem füstöl, nem rontja a nem dohányzok egészségét, bármikor elövehetem, beleszippantok párat és dolgozok tovább. Nem kell engedélyt kérnem rágyújthassak. De sajnos hiába nézegetem, olvasgatok, fogalmam sincs mik azok a fontos szempontok amik alapján kiválasszam hogy na akkor melyik márkát válasszam.
Azt értem,hogy a minöséget meg kell fizetni, de jó lenne ha nem kerülne túl sokba a használata.
Viszonylag olcsó patronokat szeretnék, olyan készülékkel ami lehetöleg minnél tovább kibirja.
Nem szeretnék pár havonta új e-cigit venni mert hamar tönkre megy. Inkább legyen kicsit drágább az elsö készlet de jó lenne ha sokáig birná és ha nem is a legjobb minöséget adja, de jó lenne egy elfogadható, élvezhetö minöség. Az sem lenne utolsó szempont hogy lehetöleg minnél kisebb legyen. Esetleg olyan amit lehet üzemeltetni hagyomás tölthetö elemmel, vagy ahogy láttam már van olyan is amin van usb.
Bocsi a hosszú irásért. Szerintetek nekem melyik lenne praktikus választás kb ennyi infó alapján ?