Mazsola1972 Creative Commons License 2015.07.23 0 0 3765

Sziasztok!

 

Újként regisztráltam ezen a fórumon, abban bízva, hogy sokat tanulhatok tőletek.

Én kezdő hobbi kertész vagyok, eddig csak szobanövényeim voltak, abból is sok orchidea, vitorlás virág, fokföldi ibolyák és hasonló növényekkel foglalkoztam.

Másfél éve költöztünk családi házba, ahol sajnos a talaj nagyon meszes, köves. A Rózsáim viszont gyönyörűek, bokor és futó rózsa is van a kertemben.

 

A teraszomra leandereket ültettem nagy méretű cserépbe, ők nagyon jól érzik magukat, bár az egyik hatalmas ontja a virágokat, viszont a levelei sárgulnak és folyamatosan hullajtja őket. Hetente egyszer muskátlis tápoldattal dúsított vizzel öntözöm. Egyébként esténként öntözö őket. Szerintetek mi lehet az oka, hogy a levelei sárgulnak, és mit tanácsoltok?

 

Tavasszal vettem egy kics liliomfát, alig volt levele, és egy szem virág nyílt rajta. Átültettem egy nagyméretű cserépbe, rododentron földbe, gyönyörűen kihajtott, rengeteg levele lett és megnőtt, most újra elkezdett virágozni, van rajta vagy 6-7 virág, a növény maga alig 60-70 cm magas. Azonban egy pár napja elkezdett rozsdásodni a levele, a virágok szinte kisem nyílank már le is peregnek, világos zöldek és egy-egy pedig sárga a levelei közül. Mi okozhatja ezt a tünetet? Eléggé tűző napon van, de azt mondták korábban, hogy szereti a tűző napot, de ezek után nem igazán tudom elhinni. :(

Muskátlis tápoldattal szoktam hetente öntözni, és az utóbbi napokban sok vizet adtam neki, mert azt gondoltam erre lehet ebben a nagy melegben szüksége.

 

Szerintetek mit csinálok rosszúl?

Szeretném megmenteni, mert gyönyörű a virága és imádom  a magnóliákat:)

 

Virágzás alatt nem lehet átültetni, és ha jól tudom ősszel kell vagy lehet átültetni. Igaz ez?

Savanyú földet kedvelei, ezért rododentron földbe ültettem.

 

Mivel kell tápzni? Milyen gyakran és hogyan kell öntözni? Sok vagy kevesebb mennyiségű vizet kedveli?

Napsütés vagy fél árnyék kell neki?

 

Várom ötleteiteket, segítségeiteket:)

 

Szép napot neketek!!

 

Mazsola1972