Cirfandlia Creative Commons License 2015.07.17 0 0 19083

Majd két hónapja nem permeteztél lisztharmat ellen (sem) :O ?? Ez eléggé extrém, és semmi nyoma a betegségeknek? Látod, van előnye is hogy nem vagy igazi szőlőtermő vidéken, valószínű teljesen hiányzik a fertőzőanyag, nincs is min felszaporodnia...

Én május vége óta 10-14 naponta mentem kénnel, most július elején be kellett vetnem egy Falconos kezelést is, mert bizony megjelent a bogyón a lisztharmat. ha a tavalyitól messze is vagyunk, de lehet mondani azért, hogy Tolnában Baranyában kisebb nagyobb lisztharmat járvány van. 

@pintjano a betonjárdádra; szerintem az nem a párásságot növeli, (feléd volt annyi eső az elmúlt 2 hónapban, hogy vizes legyen többször a beton?) hanem inkább éjszakánként ad egy melegebb mikroklímát a szőlőknek, ami elősegítheti a fertőzést. Meglepő de a szakember szerint: "A lisztharmatfertőzés elsődleges időjárási föltétele ugyanis a hőmérséklet, ami a virágzás kezdetétől a fertőzés szempontjából optimális tartományban van." Szóval lehet inkább a hőmérsékletet dobja meg, a párásítást én nehezebben tudom elképzelni, pláne napokon át. Azt a talaj is tudná... 

Előzmény: juhosttt (19041)